top of page

Συνάντηση εργασίας με τη προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Καρδίτσας

20 Ιανουαρίου 2017

 

 

 

Επίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε η Βουλευτής Καρδίτσας του Σύριζα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με  την προϊσταμένη  κ. Μαρία Βαϊοπούλου.

​Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και τέθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τα μνημεία του νομού και την δραστηριότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Κοινή διαπίστωση η ιστορική σπουδαιότητα των μνημείων του νομού μας ,η ανάγκη συντήρησης και ανάδειξης τους στο ευρύ κοινό.

​Η βουλευτής ενημερώθηκε λεπτομερώς από την προϊσταμένη για τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τα προβλήματα της υπηρεσίας.

​Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα που αφορούν την επέκταση του Αρχαιολογικού μουσείου, την άμεση ανάγκη συντήρησης και αξιοποίησης του Θολωτού Τάφου Γεωργικού, του Αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στην Μητρόπολη, του φωτισμού  της πυριτιδαποθήκης στο Φανάρι, τη δημιουργία ανοικτού μουσείου στη Φίλια.

​Παράλληλα ειδική αναφορά έγινε  για τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία του νομού όπως  η  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Παλιουρίου αλλά και βυζαντινών μνημείων της ευρύτερης περιοχής Μουζακίου - Αργιθέας, για τα γεφύρια του νομού καθώς και για το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης στην Ρεντίνα.

​Στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας και συντονισμού  όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Προς την κατεύθυνση αυτή τόσο η βουλευτής όσο και η κ. Βαϊοπούλου συμφώνησαν να πάρουν μία σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα μνημεία του νομού.

Τελευταία Νέα
bottom of page