top of page

Την έκθεση «Ο Φιλελληνισμός και οι Αγώνες των Ελλήνων» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης 

16 Ιουνίου 2017
Τελευταία Νέα

 

 

 

H βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Φιλελληνισμός και οι Αγώνες των Ελλήνων» από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας.

Η ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική αυτή έκθεση διοργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο πλαίσιο της Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», που οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, θεσμός που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια.

Μιλώντας στη σχετική τελετή ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του στην Καρδίτσα, τόνισε ότι «η Βουλή των Ελλήνων με την διοργάνωση τέτοιων πρωτοβουλιών έμπρακτα εκφράζει μια πολιτική εξωστρέφειας και θέλει να ανοιχτεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και όχι μόνο».

Υπενθύμισε μάλιστα τα προηγούμενα παραδείγματα με τις μόνιμες εκθέσεις στο Μεσολόγγι, στην οικία Τρικούπη και την Αμαλιάδα, στο σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη. Τέτοιο παράδειγμα, σημείωσε, αποτελεί και η μεταφορά της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Δρόμοι επιβίωσης» που ταξίδεψε πρόσφατα στις Βρυξέλλες. Αλλά και πολλές εκθέσεις που περιηγούνται την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Στην τελετή των εγκαινίων μίλησαν o Πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτικών Συλλόγων Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος.

Τέλος στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ Κωνσταντίνος Τσιάρας και οι βουλευτές του νομού Σπυρίδων Λάππας και Παναγιώτα Βράντζα. Την ξενάγηση έκανε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Έλλη Δρούλια.

bottom of page