Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019

30 Αυγούστου 2017

 

 

 

«Διοικητική ανασυγκρότηση  και ηλεκτρονική διακυβέρνηση με Ανεξάρτητη, Αποτελεσματική και Αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση, για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου παρεβρέθηκε στην εκδήλωση για την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Μουσείο Μπενάκη με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Μίλησαν επίσης η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη και ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου υπουργείου κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης. 

Ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του:

  • H υλοποίηση της στρατηγικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών και μετασχηματισμών με στόχο την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

  • Οργανώνουμε το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη. Μετατρέπουμε το κράτος σε εργαλείο για την ευημερία του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη.

  • Η Ελλάδα, τους προσεχείς μήνες, θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη.

  • Η Ανεξάρτητη, Αποτελεσματική και Αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση, θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: στη διοικητική ανασυγκρότηση  και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

  • Με γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ θα γίνει η προσέλκυση νέων επιστημόνων στον Δημόσιο Τομέα.

  • Εξετάζεται σοβαρά η θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων.

 

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη στη τοποθέτησή της ανέφερε: «Έχει θεσμοθετηθεί μία δέσμη δράσεων που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως η Κινητικότητα, η Αξιολόγηση, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και η Επιλογή Προϊσταμένων. Τα Περιγράμματα Θέσεων και η Στοχοθεσία. Επενδύουμε στην προώθηση του κατάλληλου υπαλλήλου στην κατάλληλη θέση. Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020 θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών. Διαμορφώνεται σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του πολίτη».

Τελευταία Νέα