top of page

Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019

30 Αυγούστου 2017

 

 

 

«Διοικητική ανασυγκρότηση  και ηλεκτρονική διακυβέρνηση με Ανεξάρτητη, Αποτελεσματική και Αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση, για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου παρεβρέθηκε στην εκδήλωση για την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Μουσείο Μπενάκη με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Μίλησαν επίσης η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη και ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου υπουργείου κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης. 

Ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του:

  • H υλοποίηση της στρατηγικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών και μετασχηματισμών με στόχο την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

  • Οργανώνουμε το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη. Μετατρέπουμε το κράτος σε εργαλείο για την ευημερία του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη.

  • Η Ελλάδα, τους προσεχείς μήνες, θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη.

  • Η Ανεξάρτητη, Αποτελεσματική και Αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση, θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: στη διοικητική ανασυγκρότηση  και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

  • Με γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ θα γίνει η προσέλκυση νέων επιστημόνων στον Δημόσιο Τομέα.

  • Εξετάζεται σοβαρά η θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων.

 

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη στη τοποθέτησή της ανέφερε: «Έχει θεσμοθετηθεί μία δέσμη δράσεων που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως η Κινητικότητα, η Αξιολόγηση, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και η Επιλογή Προϊσταμένων. Τα Περιγράμματα Θέσεων και η Στοχοθεσία. Επενδύουμε στην προώθηση του κατάλληλου υπαλλήλου στην κατάλληλη θέση. Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020 θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών. Διαμορφώνεται σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του πολίτη».

Τελευταία Νέα
bottom of page