top of page

Πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2017

 

 

 

Τις ευχές της για καλή σχολική χρονιά προς όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εξέφρασε η κα Χρυσούλα Κατσαβριά -Σιωροπούλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, που παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στους επίσημους αγιασμούς των σχολείων, της Πρωτοβάθμιας 10ο Δημοτικό και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 5ο Γυμνάςιο του Ν. Καρδίτσας καθώς και στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Ευχήθηκε από καρδιάς σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά και δήλωσε ότι θα βρίσκεται κοντά τους σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε ανάγκη αλλά και σε κάθε επιτυχία και δημιουργική δράση.

Στον χαιρετισμό της μεταξύ των άλλων η βουλευτής τόνισε :

«Το σχολείο είναι κομμάτι της κοινωνίας, σ' αυτό στηρίζουμε τις ελπίδες μας στο μέλλον. Εσείς τα παιδιά είστε το μέλλον! Όλοι εμείς πολιτεία, εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουμε το χρέος να σας προσφέρουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε το σχολείο να είναι τόπος χαράς και δημιουργίας!


Χαίρομαι που και φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με όλους τους Εκπαιδευτικούς στη θέση τους και τα βιβλία όλα στα σχολεία να σας περιμένουν. Το υπουργείο παιδείας ολοκλήρωσε εγκαίρως σε όλα τα δημοτικά σχολεία την επέκταση του ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας ακόμη και στα Μονοθέσια και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, με ειδικότητες και πρόγραμμα διδασκαλίας εμπλουτισμένο με νέα αντικείμενα.

Το υπουργείο παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας – κοινωνικής αλληλεγγύης εφαρμόζει φέτος το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα περισσότερα σχολεία της χώρας και του νομού μας.


Πρόγραμμα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών θα εφαρμοστεί σε 1000 δημοτικά σχολεία της χώρας.


Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν με εξορθολογισμένη διδακτική ύλη που απαλλάσσει από το άγχος τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αφήνοντας περιθώριο για ουσιαστική γνώση, με ενδιαφέρουσες δράσεις όπως η θεματική βδομάδα και οι δημιουργικές εργασίες, με λιγότερες εξετάσεις, με αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ενισχυμένη εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Έχουμε γνώση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, έχουν όμως ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτεία θα ανταποδώσει αυτά που η κοινωνία δικαιούται και κυρίως η νέα γενιά.

Να είστε καλά και να προοδεύετε!»

Τελευταία Νέα
bottom of page