top of page

Εγκαίνια του παραρτήματος του συλλόγου "Φλόγα" στην Καρδίτσα

6 Οκτωβρίου 2017

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων του παραρτήματος του Συλλόγου «Φλόγα» στην Καρδίτσα.

 

Η «Φλόγα» είναι ένας Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που από το 1982 έχει προσφέρει αμέριστη συμπαράσταση σε οικογένειες που αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο πρόβλημα και το έργο της έχει αναγνωριστεί απ’ όλους και ποικιλοτρόπως.

 

Το παράρτημα της Καρδίτσας στεγάζεται σε αίθουσα του κτιρίου της πρώην Στρατολογίας, που ανήκει στο ΓΕΣ και παραχωρήθηκε για αυτό τον σκοπό μετά από σχετικό αίτημα και την αμέριστη βοήθεια, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος κ. Ξηντάρα - Γαρίτου, της κ. Κατσαβριά.

 

Η βουλευτής στο χαιρετισμό που απηύθυνε αρχικά ευχαρίστησε τον Δ/ντη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας κ. Γιώργο Σταθιά, που ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευαισθησία και ικανοποίησε άμεσα  το αίτημα της φλόγας, όπως και παλιότερα αυτό της Φιλαρμονικής του Δήμου που επίσης στεγάζεται στο ίδιο κτίριο και σημείωσε:

 

"Κανείς δεν το θέλει, κι όμως συμβαίνει. Κι όταν συμβαίνει, ο Γολγοθάς είναι μεγάλος. Το σοκ και η αμηχανία, μετατρέπεται σε φόβο. Ο φόβος γίνεται αβάσταχτο βάρος. Πολλές φορές και πανικός… Μα το χρέος απέναντι στη ζωή, δεν αφήνει περιθώρια. Το παιδικό βλέμμα τρυπάει τη συνείδηση. Η ευθύνη γίνεται λαχτάρα προσφοράς. Η ανάγκη φέρνει τη δύναμη, να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει. Κι αυτό που δεν γίνεται. Η μοναξιά του χρέους σπινθηροβολεί. Φέρνει τη «Φλόγα». Η Φλόγα γίνεται μήνυμα αγάπης. Φωτίζει το δρόμο της στιγμής. Κάθε στιγμή αιωνιότητα. Κάθε στιγμή του εγώ γίνεται εμείς… Όλα τα εγώ γίνονται εμείς. Η αγάπη είναι το εγώ μέσα στο εμείς. Το βάρος μοιράζεται. Απαλύνεται. Η ζωή παίρνει νόημα. Η ύπαρξη δικαιώνεται. Το ταξίδι συνεχίζεται. Κάθε στιγμή του ταξιδιού γίνεται γιορτή!"

Τελευταία Νέα
bottom of page