top of page

"Ελληνικές Ημερίδες 2017" Τάραντας Ιταλίας

4 Δεκεμβρίου 2017

 

 

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις «Ημερίδες 2017», που οργάνωσαν η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και η Ελληνική Κοινότητα του Τάραντα «Μαρία Κάλλας», από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017.

Οι ημερίδες διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, των πρεσβειών της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ιταλία, του Νομού Απουλίας, της Διοίκησης της Περιφέρειας Τάραντα και του Γενικού Επιτελείου Πολέμου της Ν. Ιταλίας. Οι συζητήσεις συνοδεύτηκαν από μία σειρά πολιτιστικών δράσεων και ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς χώρους με έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την ελληνική διασπορά, τονίζοντας ότι: “Σε κάθε περίπτωση, ο απόδημος ελληνισμός, ή καλύτερα ο ελληνισμός της διασποράς, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκφράσεις του ελληνισμού στη διαχρονική του πορεία. Οργανώνεται αποτελεσματικά σε Κοινότητες και αποτελεί τον καλλίτερο πρεσβευτή του Ελλαδικού χώρου στον κόσμο. Ο ελληνισμός αυτός κατορθώνει όχι μόνο να επιβιώνει αλλά παράλληλα να αναπτύσσει σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, με στόχο την διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας. Η πλούσια δράση των Ελλήνων εδώ στον Τάραντα, την Καλαβρία, τη Σικελία και όλη την Ιταλία, είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας. Η Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, η Πρόεδρός κ. Όλγα Νάσση και όλα τα στελέχη της, δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες της Διασποράς. Οι Απόδημοι Έλληνες υπερασπίζονται με θέρμη τις εθνικές μας υποθέσεις κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις τους, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα μας έχει ανοιχτά μέτωπα στην Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη και τη Μακεδονία. Γίνονται τέλος, πόλος έλξης φιλελληνικών αισθημάτων από τους λαούς με τους οποίους συμπορεύονται καθημερινά αλλά και πομπός που μεταδίδει τα μηνύματα των διαχρονικών αρχών και των αξιών του ελληνισμού”.

Τελευταία Νέα
bottom of page