top of page

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στην Καρδίτσα

3 Μαρτίου 2018

 

 

 

Η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας παραβρέθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης στην Καρδίτσα το διήμερο 2 και 3 Μαρτίου με σκοπό να έρθει σε επαφή με τα αθλητικά σωματεία του νομού και να επισκεφτεί τα αθλητικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός τη Παρασκευή πραγματοποίησε συναντήσεις με αθλητικά σωματεία του Δ. Σοφάδων και το Δήμαρχο Σοφάδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αθλητικά σωματεία του Δ. Παλαμά και το Δήμαρχο Παλαμά. Με αθλητικά σωματεία του Δ. Μουζακίου και το Δήμαρχο Μουζακίου. Το Σάββατο πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας. Συναντήθηκε αρχικά με τον Δήμαρχο Καρδίτσας και στη συνέχεια με αθλητικά σωματεία του Δ. Καρδίτσας και τέλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού στο Δήμο Σοφάδων η κ. Κατσαβριά καλωσόρισε τον κ. Βασιλειάδη και απηύθυνε το παρακάτω χαιρετισμό.

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Φίλες και φίλοι,

Καλωσορίζουμε στους Σοφάδες, πρώτο σταθμό στην επίσκεψή του στο νομό μας, τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα στέρεα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομείται η υγιής προσωπικότητα, η κοινωνική συνοχή και η πρόοδος.

Βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης μας και κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής μας είναι:

Η στήριξη των τριών πυλώνων του αθλητισμού, της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στην εκπαίδευση, των δράσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του «αθλητισμού για όλους» και του ερασιτεχνικού αγωνιστικού και σωματειακού αθλητισμού, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής μας.

Κύριο μέλημά μας και βασικός σκοπός μας, είναι η αύξηση του πραγματικού αριθμού των αθλουμένων σε όλες τις μορφές των αθλητικών δραστηριοτήτων, η συντήρηση και η βελτίωση των δημόσιων και δημοτικών αθλητικών υποδομών. Παράλληλα, πολύ σημαντική είναι η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στον αθλητισμό και, βεβαίως, η εμπέδωση συνθηκών διαφάνειας, ισονομίας και δημοκρατίας συνολικά στο αθλητικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν καταβληθεί εργώδεις προσπάθειες για τις οποίες θα μας μιλήσει ο υφυπουργός, τον οποίο θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά, για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του χλοοτάπητα του Δημοτικού γηπέδου των Σοφάδων. Ο κ. Βασιλειάδης ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα των αθλητικών φορέων και του Δήμου μας, προκειμένου τα παιδιά μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Στο νομό μας για το 2017 εκτός από τη χρηματοδότηση του χλοροτάπητα του δημοτικού σταδίου Σοφάδων χρηματοδοτήθηκαν και άλλα έργα υποδομής που είχαμε ανάγκη, όπως η ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου Καρδίτσας με 120.000 ευρώ και η βελτίωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου Παλαμά με 50.000 €, που  αποδεικνύει την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, να στηρίξει αποφασιστικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο νομό μας. Ένα ανάλογο δείγμα γραφής αποτελεί η αποκέντρωση των σχολών προπονητών στην επαρχία και η δημιουργία Σχολής Προπονητών βόλεϊ στην Καρδίτσα, αίτημα πολλών χρόνων, που αυτή η Κυβέρνηση υλοποιεί

Τα 290.000 € που διατέθηκαν στο νομό μας είναι λίγα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της αθλητικής οικογένειας της Καρδίτσας, των πολλών αθλητικών συλλόγων και ιδιαίτερα των νέων μας. Αλλά πολλά σε σχέση με τους περιορισμούς της οικονομίας και διατέθηκαν από το ΠΔΕ δηλαδή από το υστέρημα του προϋπολογισμού.

Παρά το γεγονός ότι η πατρίδα μας χτυπήθηκε ανελέητα από την πολύχρονη οικονομική κρίση, τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να κρατήσουμε τον αθλητισμό σε υψηλά επίπεδα

Ωστόσο, είναι και μια αναγνώριση στα νιάτα της Καρδίτσας, που πρωταγωνιστούν με το ήθος και τις επιδόσεις τους και μας κάνουν περήφανους με κάθε ευκαιρία. Είναι επίσης, και ένας ισχυρότατος συμβολισμός καθώς συμπίπτει με την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Πριν δώσω το λόγο στον υφυπουργό, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς που, με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό, υπηρετείτε τα αθλητικά ιδεώδη στον τόπο μας. Η σημερινή ανοικτή διαβούλευση αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για έναν γόνιμο διάλογο για να ακούσουμε τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προτάσεις σας αλλά και να θέσουμε στόχους και προτεραιότητες που συλλογικά θα διευθετήσουμε για το καλό του τόπου μας και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον και στον τομέα του αθλητισμού για τα παιδιά μας.»

Τελευταία Νέα
bottom of page