top of page

Παρουσίαση βιβλίου της Λυδίας Βλάχου

10 Νοεμβρίου  2018
Τελευταία Νέα

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας παραβρέθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καρδίτσας για την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Λυδίας Βλάχου.

 

Η κα Κατσαβριά δήλωσε τα εξής: «Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική μας βιβλιοθήκη, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια νέα συγγραφέα παιδικών βιβλίων, την κ. Λυδία Βλάχου, που γεννήθηκε και έζησε στην πόλη μας την παιδική και εφηβική της ηλικία.

 

Στην Αθήνα εκτός από τις επαγγελματικές τις δραστηριότητες, ξεχώρισε για την εθελοντική της δράση και ειδικά την περίοδο της κρίσης. Το περίσσευμα την ψυχής της το διέθεσε σε δωρεές στην πόλη μας, στο νοσοκομείο, το κοινωνικό παντοπωλείο και τον Ερυθρό Σταυρό.

 

Την ψυχή της την ίδια όμως, πιστεύω ότι την κατέθεσε σε αυτό το πρωτόλειο πνευματικό της έργο, «Ο Τσίκο ταξιδεύει». Ένα παιδικό βιβλίο δεν είναι ποτέ ένα ακόμη βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να αλλάξει για πάντα ένα παιδί, έναν μεγάλο που παραμένει παιδί.

 

Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων κάθε βιβλίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ποικίλες καταστάσεις, καθώς τους παρακολουθούν να αναλαμβάνουν ευθύνες, να κάνουν λάθη, να προβληματίζονται, να λαμβάνουν αποφάσεις.

 

Το παιδικό βιβλίο παρέχει απλουστευμένα μοντέλα, ώστε ο μικρός αναγνώστης να αναπτύξει τις κοινωνικές δεξιότητες που θα τον βοηθούν να ερμηνεύει τόσο τον κόσμο γύρω του όσο και συμβάντα του άμεσου περιβάλλοντός του, που φαντάζουν περίπλοκα. Κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης τα παιδιά αναπτύσσουν ένα πλήθος ικανοτήτων: τη δημιουργική έκφραση, τη φαντασία, την κριτική σκέψη.

 

Συγχαίρω τη συγγραφέα Λυδία Βλάχου γιατί με το βιβλίο της τα παιδιά θα αποκτήσουν ένα ακόμη πιστό φίλο σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι τόσο κοντά και όμως τόσο μακριά.

 

Ένα μεγάλο μπράβο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας που πάντα βρίσκει τρόπους να αναδεικνύει, να στηρίζει και να ενώνει τους αναγνώστες, το καλό βιβλίο και τους συγγραφείς.

 

Θέλω να εκφράσω επίσης θερμά συγχαρητήρια στο Δίκτυο των 11 Παιδικών Βιβλιοθηκών που λειτουργούν στο Δήμο Καρδίτσας, ένα γόνιμο εκκολαπτήριο μικρών αναγνωστών, για τη συμβολή του στο χώρο του παιδικού βιβλίου.»

bottom of page