top of page

Επίσκεψη στο Μουσείο Αστυνομίας Καρδίτσας

12 Νοεμβρίου  2018

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας επισκέφτηκε το Μουσείο Αστυνομίας Καρδίτσας.

 

Η κα Κατσαβριά δήλωσε τα εξής: «Εντυπωσιακά εκθέματα που αναδεικνύουν  την ιστορική διαδρομή του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Καρδίτσας, απολαύσαμε στην επίσκεψη στο Μουσείο Αστυνομίας, τη Δευτέρα το απόγευμα. Η ξενάγηση από τον κ. Δ. Καλιατζή ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα.  Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη ότι πρόκειται για το μοναδικό μουσείο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

 

Δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία του κ. Καλιατζή, από την εποχή που ήταν Διευθυντής της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας, με  μια πρώτη μικρή έκθεση από στολές, όπλα, και άλλο χρηστικό υλικό του σώματος, και μια βιβλιοθήκη με 800 βιβλία.

 

Από το 2013 συγκέντρωσε νέο υλικό από την προσωπική του συλλογή, δωρεές συναδέλφων και προσωπικές αγορές, και ίδρυσε ένα Μουσείο επισκέψιμο που αναδεικνύει και διασώζει αυτό το σημαντικό συλλεκτικό υλικό.

 

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.    

  

Το ένδυμα και ειδικά η στολή, αφηγείται την ιστορία των ανθρώπων που το φορούσαν πέρα από την αποτύπωση μιας εποχής από την άποψη της αισθητικής, της εξέλιξης της μόδας και των υλικών. Κουβαλά και ενσωματώνει αξίες και κοινωνικά χαρακτηριστικά που αξίζει να γνωρίζουμε.»

Τελευταία Νέα
bottom of page