top of page

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου  2018
Τελευταία Νέα

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας παραβρέθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που υλοποίησε το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 

Η κα Κατσαβριά δήλωσε τα εξής: «Ήταν η θεατρική παράσταση «Στο δάσος να μην πάω μου είπε η μαμά», από το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου «ΡΟΔΑ» στο «Τέχνης Χώρος θέατρο Όψεις». Η υπόθεση του έργου και οι ερμηνείες των ηθοποιών, δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με έντονη συναισθηματική φόρτιση στο κοινό.

 

Μετά την παράσταση η συζήτηση που ακολούθησε μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη θέση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην οικογένεια, την εργασία και την κοινωνία.


Με σύνθημα «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη» ενώσαμε τις φωνές μας και επαναλάβαμε τη δέσμευσή μας να εργαστούμε εντατικά και συλλογικά για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

 

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Η έμφυλη ισότητα δεν μπορεί να αποτελεί διεκδίκηση μόνο του γυναικείου κινήματος. Είναι απαίτηση όλων και βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης και της προόδου. Πρέπει να ενισχύεται μέσα από τους θεσμούς του κράτους όπως η παιδεία αλλά και η νομοθεσία.


Τα δεδομένα αλλάζουν. Οι γυναίκες έχουν φωνή που ακούγεται. Τα θύματα πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο και προστασία. Να Διεκδικούν και να Δικαιώνονται. Η κοινωνία μας ωριμάζει και ξεπερνά ταμπού δεκαετιών. Το θύμα δε χρειάζεται να δικαιολογείται και να εξηγεί.


Κάθε μορφή βίας είναι αδικαιολόγητη. Η έμφυλη βία πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί.


Εργαζόμαστε εντατικά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Καταβάλλουμε προσπάθεια για την ολοκλήρωση της προσχώρησης της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης ,για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης σε βάρος των γυναικών, που παρέχει στα θύματα προστασία και υποστήριξη.

 

Η γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθημερινά προσφέρει άμεση βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης και βίας στο εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.»

bottom of page