top of page

Ημερίδα για το 2ο Special eLife

27 Ιανουαρίου 2019
Τελευταία Νέα

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά παραβρέθηκε στην ημερίδα για το «2ο Special eLife: 4η βιομηχανική επανάσταση και ΑμεΑ» και απηύθυνε το παρακάτω χαιρετισμό:

 

"Αγαπητοί Διοργανωτές, εκλεκτοί ομιλητές, φίλες και φίλοι,

2 χρόνια μετά από το 1ο Special eLife είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας και ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και στο 2ο Special eLife.

 

Η «4η Βιομηχανική Επανάσταση», ένας όρος που ενσωματώνει την τεχνολογική εξέλιξη όπως η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη, η νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία, απογείωσε τις πιο ισχυρές πτυχές της ανθρώπινης φύσης: την αντιληπτικότητα, επινοητικότητα, δημιουργικότητα.

 

Στόχος όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συμπεράσματα αυτής της συζήτησης και να επιλέξουμε εύστοχες και βιώσιμες στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουμε αντικειμενικές δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στο σχολικό περιβάλλον, στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και της προσβασιμότητας στο ψηφιακό περιβάλλον.

 

Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τα δεδομένα στην ποιότητα ζωής τους, ξεπερνούν τις ανισότητες που βιώνουν καθημερινά και διευκολύνουν την κοινωνική ένταξη των ατόμων ΑμεΑ στο χώρο εργασίας και την κοινωνική ζωή.

 

Η κυβέρνησή μας αναγνώρισε το χώρο της ειδικής αγωγής ως δομικό στοιχείο της ευρύτερης μεταρρύθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που επιχειρείται με εντατικούς ρυθμούς και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Στόχος μας είναι να εξαλειφθεί κάθε μορφή διάκρισης και όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν ισότιμα στη μαθητική και κοινωνική ζωή.

 

Παράλληλα προωθούμε δράσεις, που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας και την ένταξη των εγχώριων εταιρειών στο δρόμο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

 

Οι Αλλαγές αυτές ενδέχεται να πυροδοτήσουν μια εργασιακή επανάσταση πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, και παράλληλα να τροποποιήσουν ριζικά τη ζωή και την ταυτότητά μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο και την ανάπτυξη, την ιδιωτικότητα και την ιδιοκτησία. Να ανυψώσει την ανθρωπότητα σε μια νέα συνείδηση κοινού πεπρωμένου ή να συντρίψει υπάρξεις, αξίες, επιτεύγματα.

 

Χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι η διασφάλιση και η αύξηση των θέσεων εργασίας και η ήπια προσαρμογή των εργαζομένων στα νέα δεδομένα. Τα άτομα ΑμεΑ σε αυτό το νέο ψηφιακό περιβάλλον μπορούν να έχουν μια ισότιμη θέση.

 

Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν σημαντική προσφορά στα δρώμενα τόσο της πόλης μας όσο και της χώρας μας, με κύριο γνώμονα τη μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες όπως τα άτομα ΑμεΑ, για τον πολιτισμό , αλλά κυρίως για τον ίδιο τον άνθρωπο.

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες αυτή της τόσο σημαντικής ημερίδας."

bottom of page