top of page

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Καρδίτσα

21 Μαΐου 2019

 

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, κα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παλαμά, όπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης ανακοίνωσε επίσημα τη δωρεάν παραχώρηση για 25 έτη στο Δήμο Παλαμά, 313 στρεμμάτων που ανήκαν στο πρώην Κέντρο Γεωργικής Έρευνας.

 

Ο κ. Αραχωβίτης επισήμανε πως «φιλοσοφία της σημερινής κυβέρνησης είναι να μην μένει για χρόνια αναξιοποίητη η περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Έτσι αποφασίστηκε να γίνονται παραχωρήσεις εκτάσεων, εγκαταστάσεων και κτιρίων σε Δήμους, τοπικούς φορείς, η συλλογικότητες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον να τα χρησιμοποιήσουν για κοινωφελείς και αναπτυξιακές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε και στην παραχώρηση των εκτάσεων του πρώην ΚΓΕ Παλαμά στον Δήμο, δεδομένου ότι κατέθεσε ολοκληρωμένη και καινοτόμα πρόταση αξιοποίησή τους».

 

Η επαναλειτουργία του χώρου ως «Επιδεικτικός Αγρός Παλαμά», δηλαδή ως πρότυπο επιδεικτικό κέντρο αγροτικής ανάπτυξης με καινοτόμο χαρακτήρα, προσδίδει προστιθέμενη αξία για την περιοχή και την αγροτική παραγωγή, στήριξη και ενίσχυση της απασχόλησης μέσω και εκπαιδευτικών δράσεων, ανάπτυξη της έρευνας και διάχυση των αποτελεσμάτων της, δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Τελευταία Νέα
bottom of page