top of page

Έστω κι έτσι, οι αλήθειες δεν κρύβονται…. ούτε από την «Αλήθεια»

24 Σεπτεμβρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του σχόλιου που έγινε στη στήλη «Μικρά – μικρά παραπολιτικά» της έγκριτης εφημερίδας «Αλήθεια» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Έστω κι έτσι, οι αλήθειες δεν κρύβονται…. ούτε από την «Αλήθεια»

Στη στήλη «Μικρά – μικρά παραπολιτικά» της έγκριτης εφημερίδας «Αλήθεια», την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ο σχολιογράφος «παρατηρεί»:   “Ξαφνικά όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν όλα τα προβλήματα που έχει ο νομός μας και άρχισαν τις συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και τις ερωτήσεις στη βουλή”  και αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα στον υπουργό Παιδείας και συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με θέμα τις παιδικές κατασκηνώσεις της Δρακότρυπας και της Καστανιάς, οι οποίες είναι αναξιοποίητες εδώ και πολλά χρόνια.

Αφού μου κάνει την τιμή και αντιγράφει αποσπάσματα από το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσα – πλην όμως η «Αλήθεια» ουδέποτε δημοσίευσε, όπως και πλήθος άλλων που της έχω αποστείλει – ο αξιότιμος σχολιογράφος ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι κατασκηνώσεις σήμερα, ποιο είναι το ιστορικό τους, ποια είναι η δυναμικότητα και το κόστος που απαιτείται για την επαναλειτουργία τους. Γράφει, μάλιστα, χαρακτηριστικά:  “Οι σύγχρονες κατασκηνώσεις αποτελούνται από μικρά κτίρια των 8 ατόμων το πολύ και όχι από κτίρια 40 ατόμων. Καλά θα κάνουν πριν μιλήσουν να έχουν πρώτα γνώση της κατάστασης.

 Αν έρθουν από το υπουργείο και δουν πόσα λεφτά χρειάζεται για να γίνουν οι κατασκηνώσεις λειτουργικές, θα φύγουν τρέχοντας.

Αν πάλι κόπτονταν τόσο πολύ για τις κατασκηνώσεις, είχαν τέσσερα χρόνια να τις φτιάξουν και όχι να περιμένουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές”.

Ο σχολιογράφος της «Αλήθειας» ολοκληρώνει το σχόλιό του με μια περίεργη ακροβασία, συνδέοντας την προτροπή του υπουργού Παιδείας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποβάλει προτάσεις για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων, με αδρανείς δημάρχους και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Εάν, πράγματι, ο σχολιογράφος ενδιαφερόταν για το Κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε παρατηρήσει ότι η δραστηριότητα και η προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Καρδίτσας, είναι συνεχείς και αμείωτες. Θα θυμόταν επίσης, ότι η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας στην πρώην Σχολή Αστυφυλάκων, με την οποία ασχολήθηκε και η συνάδελφός μου βουλευτής πρόσφατα, ήταν το αντικείμενο και δικής μου Επίκαιρης Ερώτησης πριν από δυο χρόνια, στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η αιτία της επί τόπου επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου στο νομό μας.

Το γεγονός ότι το παλιό πολιτικό σύστημα μας κληροδότησε, μαζί με τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, έναν κυκεώνα προβλημάτων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, μας υποχρεώνει σε διαρκή εγρήγορση και επαφή με την κοινωνία. Αυτό το χρέος το εκπληρώνουμε, λύνοντας τα προβλήματα όπου είναι δυνατόν, ανεξάρτητα από τους εκλογικούς κύκλους και τις επιμέρους αξιολογήσεις των ίδιων των προβλημάτων.

Ως προς το συγκεκριμένο θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων, που ανήκουν ιδιοκτησιακά στο Υπουργείο Παιδείας και έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους, είχα αυτοπρόσωπη γνώση των εγκαταστάσεων και συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες, εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Αλλά η ουσία είναι μια: πρόκειται για δημόσια περιουσία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας της Καρδίτσας, ιδιαίτερα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν πολλές οικονομικές δυνατότητες για αναψυχή στη διάρκεια των σχολικών διακοπών, αλλά και για τους υπερήλικες και τα ΑμΕΑ στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Εκτός από την κοινωνική συνεισφορά, οι κατασκηνώσεις μπορούν να συντελέσουν στην αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, της απασχόλησης και της εφαρμογής εναλλακτικών μοντέλων τουρισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η συνέργεια όλων, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων.

Αυτό το επιδιώκω εδώ και τρία χρόνια και ήδη καταφέραμε - μαζί με τη Δημοτική Αρχή - να επαναλειτουργήσει φέτος, με επιτυχία μάλιστα, η κατασκήνωση της «Νεράιδας» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με τη συνδρομή του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Προσωπικά, ευχαριστώ την «Αλήθεια» καθώς, έστω και με αυτό το σχόλιο «στα μικρά – μικρά παραπολιτικά», ανέφερε έστω τη μισή αλήθεια και μου πρόσφερε ξανά τη δυνατότητα να την αποκαταστήσω ολόκληρη. Από εδώ κι εμπρός, εύχομαι τόσο η «Αλήθεια» όσο και όλα τα τοπικά ΜΜΕ, να φιλοξενούν τις απόψεις και τη δράση όλων των φορέων της δημόσιας ζωής  του τόπου μας, προκειμένου να προάγεται ο πλουραλισμός και ο δημοκρατικός διάλογος, η ισότιμη, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των συμπολιτών μας. 

Τέλος, δεν γνωρίζω εάν οι δώδεκα μήνες μέχρι τις εκλογές είναι λίγοι ή πολλοί. Υπομονή λοιπόν μέχρι του χρόνου τον Σεπτέμβριο. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. 

Τελευταία Νέα
bottom of page