top of page

Ένας σύντομος απολογισμός της βουλευτικής μου θητείας

 6 Ιουνίου 2019

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ενα σύντομο απολογισμό της βουλευτικής της θητείας και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ένας σύντομος απολογισμός της βουλευτικής μου θητείας

 

Σε ό,τι με αφορά, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, προσπάθησα να αναδείξω τα μικρά και μεγάλα προβλήματα καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας. Προσπάθησα, επίσης, να υπερασπιστώ τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μας. Κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια καθώς πίστευα και πιστεύω πως η   ανάπτυξη του φτωχού αγροτικού νομού μας θα έρθει μέσα από τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και  την ανάπτυξη του Τουρισμού και του Πανεπιστημίου.

Ακολουθεί ένας σύντομος απολογισμός της βουλευτικής μου θητείας, ανά θεματική ενότητα:

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Τα θέματα των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων του νομού μας, ήταν πάντα προτεραιότητά μας. Η πολιτική που ακολουθήσαμε στον πρωτογενή τομέα ήταν πολιτική εκσυγχρονισμού σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση  υποδομών – κυρίως στον τομέα των αρδευτικών έργων.

Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας καθώς και με συνεχή διαβήματα στην πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ:

 • στηρίξαμε το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας και το Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων, στην κατεύθυνση της περαιτέρω στελέχωσης και της ενίσχυσης των υποδομών και του εξοπλισμού τους,

 • ζητήσαμε και πετύχαμε  τη "Σύνταξη Εθνικού Σχεδίου για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας",

 • αναδείξαμε την ανάγκη «Προώθησης και στήριξης των συλλογικών σχημάτων παραγωγής»,

 • συνεργαστήκαμε και επιλύσαμε προβλήματα των αγροτών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ,

 • συμμετείχαμε σε συσκέψεις για πιλοτικά προγράμματα στο νομό μας με χρήση μεθόδων γεωργίας ακριβείας, 

 • θέσαμε, με επίκαιρη ερώτηση, το ζήτημα του τι αναλογεί στο Νομό Καρδίτσας" : "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ενέργειες προώθησης, εξειδίκευσης ανά τομέα και προϊόν, υλοποίησης και ενημέρωσης”. 

 • Ενθαρρύναμε τη γυναικεία συμμετοχή στην αγροτική οικονομία και τα συλλογικά – συνεργατικά σχήματα των αγροτών.

Με Επίκαιρες Ερωτήσεις, υπομνήματα και  αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη, πετύχαμε να δρομολογηθούν στην Καρδίτσα μια σειρά από  μεγάλα και μικρά αρδευτικά έργα συνολικού κόστους 18,5 εκατ. €.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει:

 • στη Μελέτη Αρδευτικού Δικτύου της Λίμνης Σμοκόβου, 3 εκατ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ),

 • στην αντικατάσταση των κεντρικών διωρύγων του υπάρχοντος Αρδευτικού Δικτύου της Λίμνης Ταυρωπού, 11,250 εκατ. €,  από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), και

 • στην υπογειοποίηση και τον εκσυγχρονισμό δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Σελάνων, 4,296 εκατ. € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

 

Τα έργα αυτά, ανταποκρίνονται στα χρόνια αιτήματα των αγροτών του νομού μας καθώς θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση της παραγωγής και ταυτόχρονα θα έχουν μεγάλη οικονομική απόδοση. Εντάσσονται στη λογική της εξοικονόμησης υδάτινων και ενεργειακών πόρων καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος και, αποδεικνύουν ότι η πολιτική μας στηρίζει επί της ουσίας την αγροτική ανάπτυξη, την απασχόληση και το εισόδημα των αγροτών, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις που έχουμε θεσπίσει.

 • Αγωνιστήκαμε συστηματικά για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας ως προς την καλλίτερη οργάνωση της παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας του βαμβακιού και την εξασφάλιση δίκαιης τιμής.

 

Πιστεύουμε ότι η ενίσχυση του συνεργατισμού και των ομάδων παραγωγών, η αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος (ΕΚΒ) και του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων (ΚΖΓΠ), η προώθηση της γεωργίας ακριβείας, η αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και η διασύνδεση του πρωτογενούς με τον μεταποιητικό τομέα, είναι τα μόνα ασφαλή μέσα που με την προώθησή τους μπορούν να ωφεληθούν όλοι οι παραγωγοί.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συμβάλαμε ώστε να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη του νομού μας:

α) με την επίσημη αναγνώριση και πιστοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Σμοκόβου και Σουλαντά, γεγονός που θα οδηγήσει σε προσέλευση πολλαπλάσιου αριθμού επισκεπτών, καθώς και

β) με την πρόσφατη διοργάνωση του «Ταξιδιού Εξοικείωσης» Πολωνών Δημοσιογράφων και Τουριστικών Πρακτόρων, ώστε να αναδειχτεί η  Λίμνη Πλαστήρα σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς οργανωμένου τουρισμού.

 

Ανοίγει έτσι μια νέα προοπτική για την ανάπτυξη του εναλλακτικού και ιδιαίτερα του θεματικού τουρισμού  στην Καρδίτσα, με την προϋπόθεση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει τις ευθύνες της.

ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 • Διεκδικήσαμε και συμβάλαμε να ολοκληρωθούν σημαντικές παρεμβάσεις στο εθνικό (Ε65) και το τοπικό οδικό δίκτυο (δρόμος Μουζάκι-Λ.Πλαστήρα)  και το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος της Μεσοχώρας.

 • Προωθήσαμε και πετύχαμε την  παράδοση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του στρατοπέδου  Λουμάκη στο λαό και το Δήμο της Καρδίτσας.

 • Εξασφαλίσαμε την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη σε όλα τα ορεινά χωριά του νομού.

 • Συμβάλαμε στη χρηματοδότηση της επέκτασης του Δικτύου αποχέτευσης της  Καρδίτσας.

 • Μεριμνήσαμε για εξατομικευμένη και βιώσιμη λύση για τον ΤΟΕΒ Σελλάνων από τη ΔΕΗ.

 • Συμβάλαμε στη δωρεάν παραχώρηση των Καπναποθηκών στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καρδίτσα, δύο ακινήτων (313 στρεμμάτων) του πρώην  Σταθμού Γεωργικής Έρευνας στο Δήμο Παλαμά, για τη δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος, καθώς και οικοπέδου για την κατασκευή Γηπέδου δίπλα στο Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας.

 • Συντονισμένες προσπάθειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Λεοντάρι.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 • Συνεργαστήκαμε στενά με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για την υλοποίηση του θεσμού των  Σχολικών Γευμάτων, σχεδόν σε όλα τα σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων. Ενός θεσμού που βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των οικογενειών τους, γεγονός που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 • Συμβάλαμε καθοριστικά στην επαναλειτουργία της Κατασκήνωσης  Νεράιδας  στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, που χρηματοδοτήθηκε με 45.000€ το 2017, 200.000€ το 2018 και 160.000€  για το 2019, από το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης,  για έργα υποδομών και για τα λειτουργικά έξοδα της κατασκήνωσης. Ήδη από το καλοκαίρι του 2018 η κατασκήνωση επαναλειτούργησε με δύο κατασκηνωτικές περιόδους φιλοξενώντας πλήθος παιδιών.

 • Συνεργαστήκαμε με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και παρακολουθήσαμε στενά τις εργασίες αποπεράτωσης και τις διαδικασίες απόδοσης των 218 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους το 2017, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης και λειτουργίας του σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό πραγματικό στολίδι με άρτιες υποδομές και υπέροχο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

 • Συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενεργήσαμε καταλυτικά  για την παράδοση του στρατοπέδου  Λουμάκη στο λαό και τον Δήμο της Καρδίτσας, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον μεγάλο πάρκο ( πάνω από 50 στρέμματα μέσα στην πόλη). Προβλέπεται η δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Καρδιτσιωτών.

 • Με επιμονή προωθήσαμε ένα δίκαιο αίτημα για την παραχώρηση από το Ταμείο Στρατού μέρους του κτιρίου της Στρατολογίας για τις ανάγκες στέγασης του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, «ΦΛΟΓΑ» καθώς και της Φιλαρμονικής Καρδίτσας στο ίδιο κτίριο.

 • Επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, τη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στην Καρδίτσα, για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων πολιτών του νομού. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος για την εγκατάστασή του.

 • Συμβάλαμε καθοριστικά στη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και την ένταξή του στις δομές του Εθνικού Δικτύου για την προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα  πολλών ετών που έγινε πράξη  με την ένταξη του  Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας στο νέο  πρόγραμμα ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. 

 • Μεριμνήσαμε για την ένταξη των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων στα προγράμματα ολιστικής πολιτικής κοινωνικής ένταξης των Ρομά. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αντιμετώπιση και η επίλυση των προβλημάτων τους ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών στις περιοχές όπου κατοικούν. Προτείναμε την ένταξη των μονίμων κατοίκων Ρομά του Δήμου Σοφάδων στο επιχειρησιακό σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής και με κίνητρα στους ΜΗ Δημότες Ρομά να εγκατασταθούν στις περιοχές που ανήκουν πραγματικά.

Το 2015 παραλάβαμε ένα διαλυμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τραγική εικόνα των ανάλγητων πολιτικών των 2 πρώτων μνημονίων, με 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Πρώτη μέριμνά μας ήταν η απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλους του Έλληνες, ασφαλισμένους και μη.

Αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία, ενισχύσαμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Προχωρήσαμε σε 19.000 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού.

 • Παραλάβαμε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας υποστελεχωμένο και με παλιό κτιριακό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Με στοχευμένες παρεμβάσεις εργαστήκαμε για την επίλυση των προβλημάτων σχετικά με τα άμεσα προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, την απόκτηση του αξονικού τομογράφου και τη λειτουργία της Ψυχιατρικής και της Γυναικολογικής Κλινικής. Με συχνές παρεμβάσεις και υπομνήματα προς το υπ. Υγείας και την 5η ΥΠΕ, διεκδικήσαμε την επίλυση προβλημάτων του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των δομών υγείας του νομού.

 • Χρηματοδοτήθηκαν αναβαθμίσεις του εξοπλισμού του νοσοκομείου ενώ  οι γιατροί που υπηρετούν σήμερα είναι 72 (από 58 που ήταν το 2015) και έχουμε δρομολογήσει μέσω των επικείμενων διορισμών να φτάσουν τους 90.  Αυξήσαμε το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αλλά και τους επικουρικούς γιατρούς κατά 25 % περίπου. Το βέβαιο είναι ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και το νοσοκομείο μας πρέπει να ανακαινιστεί ριζικά. Έγιναν σχετικές παρεμβάσεις στο υπ. Υποδομών, από κοινού των τριών βουλευτών του νομού  με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αποκατάσταση των υποδομών του νοσοκομείου. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο νοσοκομείο και για αυτό το σκοπό θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

 • Ενισχύθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την ίδρυση Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στα αστικά κέντρα. Στην πόλη μας λειτουργούν δύο Τ.Ο.Μ.Υ. που εξασφαλίζουν ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις και συνταγογράφηση για όλους τους συμπολίτες μας.

 • Ευοδώθηκε η συστηματική προσπάθειά μας, μετά και από Επίκαιρη Ερώτησή μας, ώστε, το αναξιοποίητο για πολλά χρόνια ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, να μετατραπεί σε  Σύγχρονο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση παρέχοντας υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας. (ένα από τα 11 αυτού του τύπου που θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα). 

 • Συμβάλαμε στην παράδοση και λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ρεντίνας.

 • Ενισχύθηκε με 1 επιπλέον ασθενοφόρο η δύναμη του ΕΚΑΒ Κ.Υ. Σοφάδων.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ

 1. Στηρίξαμε σθεναρά και πετύχαμε, το 2016, την παραμονή του ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα.

 2. Για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  είναι γνωστό  πως, και με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ίδρυσή του. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση και πιστεύουμε ότι ο νομός μας  με τα 5 ισχυρά Πανεπιστημιακά Τμήματα που αποκτά (ενώ είχε μόνο ένα): 1) Κτηνιατρικής, 2) Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, 3) Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, 4) Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας, 5) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, η απόκτηση του οποίου έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία της απώλειας της Σχολής Νηπιαγωγών από την πόλη μας, τα καθώς και, αποκτά θεσμικά ερείσματα και προοπτικές ανάπτυξης που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν.

Αυτές οι αλλαγές θα  ωφελήσουν οικονομικά την τοπική οικονομία και το ακαδημαϊκό  προφίλ της πόλης μας στην οποία θα  αξίζει να έρθουν  νέοι από όλη την Ελλάδα για να σπουδάσουν.

 1. Επιμείναμε και πετύχαμε τη λειτουργία Λυκειακών Τάξεων στο Ειδικό Γυμνάσιο (ΕΕΕΕΚ) Σοφάδων, καθώς και

 2. την παραμονή του Εσπερινού Σχολείου Καρδίτσας στην έδρα του.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας, είχε επηρεάσει αρνητικά τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας ωστόσο, έγινε προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές του νομού Καρδίτσας. Επίσης, χρηματοδοτήθηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και κορυφαίες εκδηλώσεις του νομού, από το υπουργείο Πολιτισμού.

 • Έργο που διεκδικήσαμε με επιμονή και κερδίσαμε, ήταν η μετατροπή της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας Καρδίτσας σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο.

 

Θέσαμε το θέμα στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία, συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια, €,

 • Ως μέλος της επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, πέρα από την ενίσχυση των δεσμών μας με την Ομογένεια και την στήριξη των Ελληνικών Σχολείων του Εξωτερικού, συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας,  που εδώ και δυο χρόνια τιμά τον απανταχού Ελληνισμό και όλους τους πολίτες του κόσμου, που σέβονται την αξία και την προσφορά των Ελλήνων στα γράμματα και τις τέχνες.

 

Στον τομέα του Αθλητισμού συνεργαστήκαμε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνάφθηκαν Προγραμματικές Συμβάσεις με  τους Δήμους και υλοποιούνται σημαντικά έργα  αποκατάστασης και συντήρησης αθλητικών υποδομών.

 • ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας ύψους 120.000€.

 • κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου Δήμου Καρδίτσας με προϋπολογισμό 188.500 €.

 • αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων ύψους 120.000€.

 • «Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαμά» προϋπολογισμού 50.000€.

 • χρηματοδότηση τεσσάρων  μελετών  για αθλητικά έργα του Δήμου Παλαμά προϋπολογισμού 271.094€.

 • Δημιουργήσαμε στην περιοχή μας μια από τις τρεις «Σχολές Προπονητών Βόλεϊ» που λειτουργούν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

 • Εξασφαλίσαμε την  Ψηφιακή Αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών Καρδίτσας με την ένταξή τους  στο πρόγραμμα "Εθνική Ψηφιακή Πολιτική”, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και το Δήμο Καρδίτσας.

 • Ενισχύσαμε με συλλογές βιβλίων  5 σχολεία του νομού, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων, και συμβάλαμε στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας.

 • Στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, μας ανατέθηκε η διερεύνηση της ανάπτυξης μιας  Εθνικής Πολιτικής για το Βιβλίο και τις Βιβλιοθήκες, που κατέληξε, μετά από συστηματικό διάλογο, στη διατύπωση ενός «Συνεργατικού Μοντέλου Λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των Δημοτικών Βιβλιοθηκών». Το ενδιαφέρον μας επεκτάθηκε στον διευρυμένο ρόλο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας (ΕΒΕ) ώστε να αποτελέσει κορυφαίο  θεσμό, υπό την εποπτεία του οποίου μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι βιβλιοθήκες της χώρας.

 

Πολλά έγιναν και ακόμα πιο πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν. Αν αποδείξαμε κάτι αυτή την τετραετία, παρά την οικονομική δυσπραγία, είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα, έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε έργα μεταρρυθμίσεις προς όφελος ΟΛΩΝ. Αφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Οι πολίτες είδαν στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη κυβέρνηση που ήταν ικανή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Μπορούν να σκεφτούν με σύνεση και να αποφασίσουν με ψυχραιμία, προκειμένου να δώσουν σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης την ευκαιρία να δουν μια νέα, ισχυρή Ελλάδα που πατάει στα πόδια της, που έχει ξεχρεώσει με το κακό παρελθόν της, που έχει αλλάξει νοοτροπίες και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Που βαδίζει με αυτοπεποίθηση στο δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης.

Τελευταία Νέα
bottom of page