top of page

Ενημέρωση των κατοίκων του Νομού Καρδίτσας για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

15 Ιανουαρίου 2015

Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατσαβριά, Μιχαλάκης, Βράντζα, Λάππας, Τσιαμαντάς και Τσόγκας, συνεχίζουν την ενημέρωση των κατοίκων του νομού για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κόντρα στην μαύρη προπαγάνδα και στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, ξεδιπλώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις δέκα δεσμεύσεις του»

Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχαλάκης, Βράντζα, Κατσαβριά, Λάππας, Τσιαμαντάς και Τσόγκας συνεχίζουν την ενημέρωση των κατοίκων του νομού για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Κόντρα στην μαύρη προπαγάνδα και στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα, οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καρδίτσας, επικοινωνώντας με τους κατοίκους της πόλης και της υπαίθρου ξεδιπλώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις δέκα δεσμεύσεις του, που θα γίνουν πράξη στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της χώρας, εφόσον ο λαός στις 25 του Γενάρη τον στείλει σαυτή τη θέση.   


Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι Νίκος Μιχαλάκης, Παναγιώτα Βράντζα, Σπύρος Λάππας και Ηλίας Τσιαμαντάς, επισκέφθηκαν τα χωριά Παλαιοχώρι, Αγναντερό και Καλογριαννά, και μίλησαν σε ένα θερμό ακροατήριο για τα επίδικα αυτής της ιστορικής εκλογικής αναμέτρησης,  για τη δέσμη των κυβερνητικών μέτρων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  για την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, και για το ότι Μνημόνιο και τρόικα θα αποτελέσουν παρελθόν. 


Στις αγωνίες των κατοίκων για την επόμενη μέρα, οι υποψήφιοι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ προέταξαν  τη θέση του κόμματος ότι θα διεκδικήσει μέσα από μία ειλικρινή αλλά αποφασιστική διαπραγμάτευση, με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε η χώρα να μπει σε ανάπτυξη, ενώ επανέλαβαν ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  είναι αδιαπραγμάτευτο καθώς πρέπει να μπει ένα τέλος στην κοινωνική τραγωδία και στον εφιάλτη της λιτότητας.
 
Το δεύτερο κλιμάκιο των υποψηφίων βουλευτών, αποτελούμενο από την Χρυσούλα Κατσαβριά και Αριστοτέλη Τσόγκαεπισκέφθηκαν τα χωριά Ανώγειο, Άμπελο, Καρποχώρι και Αγ. Παρασκευή.


Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη εξαθλιώνοντάς την, στην λαίλαπα των κατασχέσεων χωραφιών και σπιτιών, στην καταρράκωση του εισοδήματος, στον πρωτοφανή αριθμό των αυτοκτονιών απεγνωσμένων πολιτών, στην προπαγάνδα του φόβου που εκπορεύεται από την χρεοκοπημένη πολιτική της συγκυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνδιαχειριστές της πολιτικής του, μη έχοντας επιχειρήματα και θέσεις διεξόδου από την κοινωνική τραγωδία που δημιούργησαν, τώρα επιστρατεύουν την τακτική της μαύρης προπαγάνδας. Κάλεσαν τους κατοίκους να συστρατευτούν με το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η  μοναδική λύση για να βγεί η χώρα από το τέλμα της ύφεσης, είναι η κινητοποίηση της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. 
 
Οι δέκα δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας της 25ης του Γενάρη:
 

  1. παροχή 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους,

  2. δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για 300.000 νοικοκυριά,

  3. κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,

  4. αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας,

  5. επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά» απολυμένων,

  6. κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας,

  7. θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000€,

  8. επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€,

  9. καθώς και στο μοντέλο λειτουργίας της κυβέρνησης και εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης,με την κατάργηση πολυάριθμων κυβερνητικών.

Τελευταία Νέα
bottom of page