top of page

Οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας εντείνουν τη καθημερινή τους επικοινωνία με του κατοίκους του Νομού

19 Ιανουαρίου 2015

Οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας εντείνουν τη καθημερινή τους επικοινωνία με του κατοίκους του Νομού και εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα σε όλους τους πολίτες, ώστε με κριτήριο τη γνώση, να αποφασίσουν για το ποιο και τι είδους  μέλλον θα συνδιαμορώσουν με την ψήφο τους και την συμμετοχή τους»

 

Το πρόγραμμα αποκατάστασης της δημοκρατίας, της κοινωνική δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της δημιουργικότητας, για μια Ελλάδα που θα αφήσει πίσω τα μνημόνια και την κοινωνική τραγωδία, συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά την μάχη της ενημέρωσης των κατοίκων του νομού, περιοδεύοντας συλλογικά πέρα και μακριά από την μάχη της ατομικής προβολής.


Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Μιχαλάκης, Π. Βράντζα, Χρ. Κατσαβριά, Σπ. Λάππας, Ηλ. Τσιαμαντάς και Αρ. Τσόγκας, επισκέφθηκαν Καρδιτσομάγουλα και Αρτεσιανό, μιλώντας σε κατοίκους αυτών των περιοχών.


Οι υποψήφιοι βουλευτές αναφέρθηκαν αρχικά στο ζοφερό περιβάλλον που διεξάγεται αυτή τη ιστορική εκλογική αναμέτρηση της 25ης του Γενάρη, αλλά και στο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει το κυβερνητικό του  πρόγραμμα σε όλους τους πολίτες, ώστε με κριτήριο τη γνώση, να αποφασίσουν για το ποιο και τι είδους  μέλλον θα συνδιαμορώσουν με την ψήφο τους και την συμμετοχή τους, μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το πιο διεφθαρμένο, πελατειακό και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, το οποίο παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας. Ένα πολιτικό σύστημα που επί πέντε χρόνια δεν δίστασε να φορτώσει σε έναν ολόκληρο λαό τα χρέη των τραπεζών, δεν δίστασε να κλέψει  εισοδήματα και συντάξεις, δεν δίστασε να φορτώσει στον κόσμο της εργασίας τα χρέη 100 οικογενειών, δεν δίστασε να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία. Έχτισαν ένα κράτος έκτατης ανάγκης και αντικατέστησαν το Σύνταγμα με τα μνημόνια της λιτότητας και της βαρβαρότητας. Κυβέρνησαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με κατεπείγοντα νομοσχέδια και τροπολογίες φωτογραφικές. Αυτή την καταστροφική πολιτική θέλουν να συνεχίσουν με ένα νέο μνημόνιο, αποτελειώνοντας ότι έχει απομείνει. 


Συνεχίζοντας, και απευθυνόμενοι προς τους θαμώνες των καφενείων, θύμισαν ότι «εμείς μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα μετανιώσετε για την επιλογής. Εμείς δεν θα σας προδώσουμε. Θα δώσουμε τον τίμιο αγώνα, με γνώμονα το δίκιο του λαού μας. Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Και θα τα καταφέρουμε. Το καθεστώτος του κ. Σαμαρά και των συνδιαχειριστών του καταρρέει και μάλιστα με κρότο. Το καθεστώς του τριγώνου της διαπλοκής που κυβέρνησε 40χρόνια αυτόν τον τόπο έχει πια μείνε με μόνο του όπλο τον φόβο και την τρομοκρατία. Αυτοί που είναι σε πανικό προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό με όλα την διαστρέβλωση και το βιασμό της πραγματικότητας. Μας εκφοβίζουν με την επικείμενη καταστροφή, οι καταστροφείς της κοινωνία και της οικονομίας. Τους απαντούμε: 

1ον: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο : ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια. Με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

2ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις.
Η κυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που έχει ως στόχο είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις.
 
3ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας.
Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.
 
4ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται και υπηρετεί το 99% των πολιτών που φορολογούνται, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων.
Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ.
 
5ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής. Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες.  Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα.

 

6ον: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επόμενη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την συνέχιση της βαρβαρότητας των μνημονίων, περισσότερη φτώχεια, λιγότερη δημοκρατία.

Τελευταία Νέα
bottom of page