top of page

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Καρδίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

27 Οκτωβρίου 2016

Οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, Παναγιώτα Βράντζα και Σπύρος Λάππας, εξέδωσαν το ακόλουθο Δελτίο Τύπου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συλλογικής μας μνήμης. 

Είναι η επέτειος, η οποία συμπυκνώνει στο σύνολό της τη στάση εθνικής ανάτασης, αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας με την οποία αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την επίθεση του γερμανικού ναζισμού και την τριπλή κατοχή της χώρας.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας, που επισήμανε την δυναμική του ελεύθερου ελληνικού κράτους και απέδειξε για άλλη μία φορά ότι αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή κατάκτησης και στέρησης της ελευθερίας. Επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος και τη θέληση για αγώνες και θυσίες, όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.

Είναι χρέος μας και ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, να μεταφέρουμε αναλλοίωτο στις μελλοντικές γενιές το διαχρονικό μήνυμα του έπους του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης: Για αγώνα με συνέπεια και αυταπάρνηση ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και το ναζισμό.

Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον νεοναζιστικό λόγο που ακούγεται όλο και συχνότερα σήμερα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς και στο φάντασμα του φασισμού που απειλεί με την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, για ακόμη μια φορά την Ευρώπη και δηλητηριάζει την καθημερινότητά μας.

Στην προσπάθεια αυτή, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 συνεχίζει να δίνει στον Ελληνικό λαό τη δύναμη για να προχωρήσει αποφασιστικά και αξιόπιστα μπροστά.

Τελευταία Νέα
bottom of page