top of page

Τοποθέτηση σχετικά με το Σ/Ν Υπουργείου Οικονομικών: "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016"

3 Δεκεμβρίου 2015

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα – Κατσαβριά Σιωροπούλου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Σ/Ν Υπουργείου Οικονομικών: "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016" και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αριστερό είναι ό,τι είναι ανθρώπινο, κοινωνικό και αληθινό»

 

Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμό του κράτους για το 2016 η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το προοδευτικό αποτύπωμα του προϋπολογισμού μέσα από την αύξηση κατά 823 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία, την παιδεία και την απασχόληση. Υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία της για την απομείωση του δημόσιου χρέους. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι η επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος και η ουσιαστική απομείωσή του, είναι ο καθοριστικός, ικανός και αναγκαίος όρος, για την έξοδο από το σημερινό τέλμα. Το εφαλτήριο για την ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, αναφερόμενη στην κριτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου επέρριψε βαριές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Η αλήθεια  είναι ότι:

1. Την κρίση τη δημιούργησαν διαχρονικά, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

2. Με τις πολιτικές τους, προ κρίσεως, δημιούργησαν χρέη για ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης. Μοντέλο στηριγμένο στην εύνοια κουμπάρων, ημετέρων, τραπεζιτών, πετρελαιάδων, μεγάλων ομίλων τροφίμων. Μοντέλο βασισμένο στην αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των πολλών.

3. Με τις πολιτικές τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης, δημιούργησαν και νέα χρέη, τα οποία μαζί με τα παλιά χρέη, τα μετέφεραν από τις τράπεζες, στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Με αυτό τον τρόπο έκαψαν τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας και ταυτόχρονα εκχώρησαν και την εθνική μας κυριαρχία. Το μάρμαρο το πληρώνει και πάλι ο λαός με την απίστευτη ανεργία, την άγρια φορολογία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μεγάλη φτώχεια, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Αλλά και οι κουμπάροι, κουμπάροι. Πρώτοι στη σειρά για τα φιλέτα κερδοφόρων δραστηριοτήτων του δημοσίου. Κάτι σαν τον ΟΠΑΠ δηλαδή.

4. Το φύλο συκής τους είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Όμως την Ευρώπη τη θέλουν όχι προς όφελος του λαού αλλά για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων. Και για να καλυφθούν οι ίδιοι κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού ή Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Τέλος, αφού απέδωσε την κριτική των κομμάτων αυτών στα στρατηγικά τους αδιέξοδα, αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από δυνάμεις της Αριστεράς:

«Η συνθηκολόγηση, δεν είναι αναγκαστικά ήττα. Ο σεβασμός στο συσχετισμό των δυνάμεων, δεν είναι μόνον ρεαλισμός. Είναι και επίδειξη ευθύνης και απόφασης για ανασύνταξη δυνάμεων, μέχρι την τελική νίκη».

Τελευταία Νέα
bottom of page