top of page

Τοποθέτηση σχετικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών: "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017"

9 Δεκεμβρίου 2016

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών: "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017" και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι φίλοι της SIEMENS, διαχειρίστηκαν την κρίση όχι για να την ξεπεράσουν

αλλά για να σβήσουν τα ίχνη της ενοχής τους.»

«Όσο περισσότερο θα αναπτύσσεται η οικονομία και η κοινωνία, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται η προοπτική της επανόδου των ψευτοευρωπαϊστών  στην κυβέρνηση.»

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής επί του Προϋπολογισμού του 2017 και με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του κ. Σημίτη με τίτλο “Υπάρχει λύση;”, προχώρησε σε ουσιαστική ανάλυση των επιδιώξεων του παλιού πολιτικού συστήματος, του οποίου βασικός αρχιτέκτονας είναι ο πρώην «πρωθυπουργός της ισχυρής Ελλάδας».

Η κ. Κατσαβριά κατήγγειλε τον κ. Σημίτη ως τον βασικό υπαίτιο του  σύγχρονου ελληνικού δράματος, και τόνισε ότι ο ευρωπαϊσμός του είναι συνώνυμο  των κλεπτοκρατικών και πελατειακών πρακτικών. Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, είπε ότι ο «γκουρού του εκσυγχρονισμού» σήμερα υπαινίσσεται και υποδεικνύει ως «λύση» τον κ. Μητσοτάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που  ο κ. Σημίτης διόρισε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας στο παρελθόν, με αμοιβές όχι ευκαταφρόνητες – γεγονός που δεν έχει ποτέ διαψευστεί. Υπενθύμισε επίσης τα πολλά και μεγάλα σκάνδαλα επί των ημερών του κ. Σημίτη, όπως αυτό του χρηματιστηρίου και της SIEMENS με  το C4I, και έκανε λόγο για Σημιτισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έτσι κι αλλιώς, το παρελθόν εγγυάται το μέλλον. Ο Σημιτισμός έδωσε στη χώρα εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο της πολιτικής και των τραπεζών. Υπουργούς του χρηματιστηρίου, του παρ’ ολίγον λαϊκού καπιταλισμού. Υπουργούς του ασφαλιστικού, που αν είχαν εφαρμοστεί οι πολιτικές τους, η μέση σύνταξη δεν θα ξεπερνούσε τα 163 €, ήδη από το 2001.  Κεντρικούς Τραπεζίτες, ο παλαιότερος εκ των οποίων,  ως καλό στέλεχος της GOLDMAN SACHS (Γκόλντμαν Σάξ) και ειδικός επί  των swaps (σουάπς)  του ελληνικού δημόσιου χρέους,  αξιώθηκε και τη θέση του Πρωθυπουργού. Τόσο παραγωγικός ήταν ο Σημιτισμός που δάνεισε στελέχη και στις κυβερνήσεις του κ. Σαμαρά, με τελευταίο τον κ. Χαρδούβελη που είχε τέτοια εμπιστοσύνη στο SUCCESS STORY, ώστε έβγαζε στα μουλωχτά τις καταθέσεις του στο εξωτερικό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκε και στον κ. Κ. Χατζηδάκη της Ν.Δ., ο οποίος μίλησε για «ξεροκέφαλα γεγονότα» στην προσπάθειά του να αποδομήσει τα επιχειρήματα των βουλευτών της συμπολίτευσης, λέγοντας:

«Πράγματι, έχει δίκιο ο κ. Χατζηδάκης: Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Ο εισηγητής της εθνικής στρατηγικής της εξόδου από την κρίση, ο και σήμερα ακόμη Πρόεδρος κάποιας Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα, χωρίς δισταγμό και οίκτο, στην πιο κρίσιμη στιγμή. Την ίδια στρατηγική υιοθέτησαν και υπηρέτησαν, με ζήλο και αταλάντευτη επιμονή, όσοι τον ακολούθησαν αμέσως μετά: με κορυφαίο τον παραλίγο αναμάρτητο “σαξεσορίστα”  κ. Σαμαρά, κι από κοντά τον αρχιτέκτονα του PSI. Με τον μεταρρυθμιστή που συγκρούστηκε με τα «χιλιάδες μικρά συμφέροντα», αλλά με κανένα μεγάλο συμφέρον, διαλύοντας  την  ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια, τα εργασιακά δικαιώματα. Με τον  αθεράπευτα νεοφιλελεύθερο, αντικρατιστή  και συνεπή εχθρό  κάθε έννοιας δημοσίου - κοινωνικού συμφέροντος και συλλογικής πρωτοβουλίας, τον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. με τους πρόθυμους θετούς γονείς των μνημονίων, τους γνωστούς ακροδεξιούς.

 

Ναι, τα γεγονότα δεν δείχνουν έλεος: Οι φίλοι της SIEMENS, διαχειρίστηκαν την κρίση όχι για να την ξεπεράσουν αλλά για να σβήσουν τα ίχνη της ενοχής τους. Τσάκισαν τους αδύναμους για να συνεχίσουν να πλουτίζουν τα γνωστά αρπακτικά. Απέτυχαν να ολοκληρώσουν ακόμα και τα προγράμματα που συμφώνησαν οι ίδιοι, τσαλαπατώντας τις θυσίες του λαού. Παρέδωσαν την εξουσία στήνοντας παγίδες και συμμαχώντας με τους πιο ανάλγητους εκπροσώπους των δανειστών. Όχι αριστερή πολιτική,  ούτε καν ήπια κεϋνσιανή πολιτική δεν ανέχονται». 

Η κ. Κατσαβριά ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της ως εξής:  «Ο φόβος τους είναι δικαιολογημένος: η αποτελεσματική υλοποίηση τριών συνεχόμενων προϋπολογισμών, με την κατά το δυνατόν, δίκαιη κατανομή των βαρών, ναρκοθετεί την επάνοδό τους στο γκουβέρνο. Η διαρκώς μειούμενη ανεργία, η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η σταθεροποίηση σε αυξημένα επίπεδα των δαπανών για την παιδεία και την υγεία - ήδη από το 2016 -, τους αφαιρεί αντιπολιτευτικά επιχειρήματα. Τα 760 εκατομμύρια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι γι’ αυτούς γροθιά στο στομάχι. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που πετύχαμε, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με την αναμενόμενη ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και οι θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη, τους  φέρνει σε απόγνωση.

 

Αυτά είναι τα ξεροκέφαλα γεγονότα που επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια και για τη θεμελίωση της δίκαιης ανάπτυξης. Οι πολίτες την κατανοούν και, παρά τις δυσκολίες, έχουν κάθε λόγο να τη στηρίζουν».

Τέλος η κ. Κατσαβριά,  σε αντιδιαστολή με τον «ορθολογιστή κ. Σημίτη», υπογράμμισε: «Να λοιπόν μια ορθολογική προσέγγιση: όσο περισσότερο θα αναπτύσσεται η οικονομία και η κοινωνία, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται η προοπτική της επανόδου των ψευτοευρωπαϊστών στην κυβέρνηση».

Τελευταία Νέα
bottom of page