top of page

Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα τα Λουτρά Σμοκόβου

15 Ιουνίου 2015

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας λουτρικής περιόδου των Λουτρών Σμοκόβου και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κκ Τιμόθεος στα εγκαίνια της νέας λουτρικής περιόδου. Ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή, τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος.
 
Μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και συνολικής προσπάθειας έστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος στα εγκαίνια της νέας λουτρικής περιόδου. Η τελετή εγκαινίων και ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα Λουτρά Σμοκόβου, χοροστατούντως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ Τιμόθεου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές κα Χρυσούλα Κατσαβριά, κ. Σπύρος Λάππας και ο κ. Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάχης κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ κ. Βασίλης Μπέλλης , Αντιδήμαρχοι και Δημ. Σύμβουλοι Σοφάδων, ο πρόεδρος και το Τ.Σ Λουτροπηγής, η πρ. βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.


Λίγο πριν τα εγκαίνια, ο κκ Τιμόθεος και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους των λουτρών. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος έμεινε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε και άκουσε τονίζοντας πως η περιοχή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από γνωστές λουτροπόλεις της Ευρώπης κάνοντας μάλιστα σύγκριση με τη διάσημα λουτρά Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας.


Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις όλων όσων παραβρέθηκαν, κάνοντας λόγο για «στολίδι» για την ευρύτερη περιοχή, που θα πρέπει να επενδύσει στην εξωστρέφεια.


Μετά τον Αγιασμό, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σοφάδων σημείωσε:
«Απευθύνω τις ευχές μου για μια καλή λουτρική περίοδο, που θα δημιουργήσει όφελος στους λουόμενους στην επιχείρηση και στην τοπική κοινωνία.


Κοινός στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή της περιοχής, η αύξηση  της τουριστικής κίνησης με την προσέλκυση τουριστών εντός και εκτός Νομού Καρδίτσας, και βέβαια την παροχή ουσιαστικής θεραπείας στους έχοντες ανάγκη.


Ο  ιαματικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά όμως, ότι κινούμαστε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που σημαίνει ότι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, από την Διοίκηση εως και τον τελευταίο εργαζόμενο, οφείλει να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο.


Η οικονομική κρίση αλλά και ορισμένες στρεβλές αντιλήψεις,  δημιούργησαν δυσμενείς συνθήκες που αποτυπώθηκαν και στα οικονομικά της επιχείρησης. Αυτό απαγορεύεται να περάσει απαρατήρητο αν θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον και όχι μόνο το παρόν».


Ιαματικές πηγές Σμοκόβου


Οι φυσικές ιαματικές πηγές Σμοκόβου βρίσκονται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα και αποτελούν άριστη επιλογή ίασης και ευεξίας.


Ενα σύγχρονο SPA είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες του χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία. Διαθέτει πισίνα, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, κλασικές και διαθερμικές σάουνες, δυο αίθουσες χαμάμ και δυο αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ (χειρωνακτικού ή μηχανικού). Στο υδροθεραπευτήριο οι επισκέπτες θα βρουν επίσης ατομικούς λουτήρες με υδρομασάζ, αίθουσα ατομικών εισπνοών και αίθουσα ρινοπλύσεων.

Τα  νερά των φυσικών ιαματικών πηγών Σμοκόβου συνιστώνται για:
1.Χρόνιες Ρευματοπάθειες – Αρθροπάθειες
2.Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος
3.Παθήσεις πεπτικού συστήματος
4.Παθήσεις δέρματος
5.Ενδοκρινείς ανεπάρκειες
6.Γυναικολογικές παθήσεις
7.Χαλάρωση – αναζωογόνηση - ευεξία

Τελευταία Νέα
bottom of page