top of page

18 Νοεμβρίου 2016: καθιέρωση της "Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση"

19 Νοεμβρίου 2015

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παρέστη στην ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εντευκτηρίου της Βουλής, για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εντευκτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, που καθιερώνεται από φέτος ως Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση.
 

Πρόκειται για μία σπουδαίας σημασίας εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αποσκοπεί να αφυπνίσει κυρίως γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

 

H κ. Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ως συντονίστρια του προγράμματος με θέμα «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ - Το Ελληνικό Πρότυπο»παρουσίασε τα εργαλεία της καμπάνιας, το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υποστήριξη του προγράμματος από φορείς όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο ΣΕΓΑΣ, το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και το Χαμόγελο του Παιδιού, που έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά μέχρι και σήμερα στη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος τόνισε την σημασία του έργου της καμπάνιας αυτής. Βουλευτές όλων των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου τίμησαν με την παρουσία τους την εν λόγω εκδήλωση.

 

Η κ. Κατσαβριά - Σιωροπούλου, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, συνεχάρη την κ. Ράπτη  για την πολύτιμη συμβολή της στην προώθηση της καμπάνιας αυτής, προτείνοντάς της να συνεργαστούν προκειμένου να δρομολογήσουν αντίστοιχες δράσεις και στο Νομό Καρδίτσας.

 

Η πρότασή της βρήκε θετική ανταπόκριση από την κ. Ράπτη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών εκ μέρους όλων των βουλευτών  με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, δεδομένων των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης των παιδιών.

Τελευταία Νέα
bottom of page