top of page

Ελευσίνα: η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

29 Νοεμβρίου 2016

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα στο Δήμο Ελευσίνας για την ανακήρυξή του ως "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021" και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επιλογή της Ελευσίνας ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021», ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα στο Δήμο Ελευσίνας:

«Με μεγάλη χαρά, ως Έλληνες, υποδεχτήκαμε την επιλογή της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Η Ελευσίνα, η ιερή πόλη της αρχαιότητας, μπορεί πλέον να αναδείξει ένα νέο πρόσωπο, ενισχύοντας τον πολιτισμό ως ουσιώδη παράγοντα στην καθημερινή ζωή των πολιτών της. Η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεών της μπορεί να τη μετατρέψει σε ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό εργαστήρι για όλους μας, ένα  ανοιχτό - ποιοτικό εργοστάσιο πολιτισμού. 

Σε μία δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, η Ελευσίνα έχει την ευκαιρία να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα της αντίστασης μέσω του πολιτισμού και να αποδείξει, για μια ακόμη φορά, ότι η καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού χτυπάει ελληνικά.

Σας παρακαλώ να  θεωρήσετε δεδομένη και τη δική μου ταπεινή συμβολή στην όμορφη προσπάθειά σας.  Γιατί η Ελευσίνα το αξίζει. Η Ελλάδα το αξίζει.»

Τελευταία Νέα
bottom of page