top of page

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με την Πρέσβη της Πολωνίας

9 Μαρτίου 2017

Συνάντηση με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Anna Barbarzak, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αναστάσιο Κουράκη και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Anna Barbarzak, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αναστάσιο Κουράκη και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις που σχετίζονται με την πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουράκης “οι χώρες μας βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινές προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το τελευταίο διάστημα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δυσκολίες και σε σχέση με το προσφυγικό και σε σχέση με την οικονομία και σε σχέση με τη διεθνή και γεωπολιτική σταθερότητα. Παρά τις αποκλίσεις που υπήρξαν σε μια σειρά από ζητήματα, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, είναι προφανές ότι η εγγύτητα ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς μας είναι δεδομένη. Στόχος μας, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, είναι να συμβάλλουμε και εμείς με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να γεφυρωθούν αυτές οι αποκλίσεις και να χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”.

Από την πλευρά της η κ. Κατσαβριά τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Διπλωματία μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των δεσμών φιλίας και αλληλοκατανόησης των λαών καθώς επίσης ότι οι θέσεις των χωρών μας στα διεθνή θέματα που αφορούν στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον κόσμο, συγκλίνουν σημαντικά. Επιπλέον, ανέφερε ότι στις αλλεπάλληλες επαφές της με την  Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, αναδείχθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και η διάθεση να διερευνηθούν οι  δυνατότητες για την περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής τους συνεργασίας. Τέλος, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή της Πρέσβεως στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-Πολωνίας, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν από κοινού να εργάζονται προς το συμφέρον των δύο λαών.

Τελευταία Νέα
bottom of page