top of page

8 Μαρτίου: ημέρα για να τιμούμε τους αγώνες των γυναικών, να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο

7 Μαρτίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας έκδοσαν το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

8 Μαρτίου: ημέρα για να τιμούμε τους αγώνες των γυναικών, να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα τους. Εξακολουθούμε να θεωρούμε επίκαιρο το μήνυμα των αγώνων του Μάρτη του 1857, όταν εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μικρότερο ωράριο και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των γυναικών, για τα δικαιώματά τους και στηρίζει την συνέχιση αυτών, γιατί είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να κατακτηθούν. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήθηκαν και απειλούνται. Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να σταθούμε δίπλα στις φεμινιστικές διεκδικήσεις για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας για όλους και όλες, διαδηλώνοντας και φωνάζοντας «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των γυναικών, τις απολύσεις εγκύων και την αύξηση της επισφάλειας

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με την απαξίωση της κοινωνικής φροντίδας

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με τη βία, τον καθημερινό σεξισμό και τη σεξουαλική παρενόχληση στον δημόσιο χώρο, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα μέσα μεταφοράς

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με την καταπίεση που βασίζεται στη σεξουαλική ταυτότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την επικείμενη ψήφιση, από το ελληνικό κοινοβούλιο, της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, γνωστής ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και την κατάθεση σε δημόσια διαβούλευση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. 

Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, οι γυναίκες αισιοδοξούν και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Γνωρίζουν ότι η νομοθετική, θεσμική και κοινωνική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ήταν πάντοτε αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων του γυναικείου κινήματος. Στις 8 Μάρτη θα βγουν στο δρόμο. Να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στη καταπίεση, εκμετάλλευση, βαρβαρότητα και παράνομη διακίνηση ανθρώπων και να ενώσουν τη φωνή τους με τις χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν και φέτος στο εορτασμό της ημέρας.


Θα δείξουν ξανά το δρόμο για τη νίκη και θα εμπνεύσουν την κοινωνία με τον αγώνα τους προάγοντας τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.


«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο».

Τελευταία Νέα
bottom of page