top of page

Η «Παλιά Ηλεκτρική» μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού

28 Ιουνίου 2017

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με την κ. Παναγιώτα Βράντζα και τον εκπρόσωπο του κ. Σπύρου Λάππα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας, με τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή με αφορμή τη υπογραφή της ένταξης του έργου της μετατροπής της «Παλιάς Ηλεκτρικής» της Καρδίτσας σε Πνευματικό Κέντρο, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και εκδόθηκε απο τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η «Παλιά Ηλεκτρική» μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

 

Σε επίσημη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων  και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου της μετατροπής της «Παλιάς Ηλεκτρικής» της Καρδίτσας σε Πνευματικό Κέντρο, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ),  με πλήρη χρηματοδότηση από αυτό, ύψους 2.976.000 €.

 Η υλοποίηση του έργου έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη μόνιμη στέγαση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Καρδίτσας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

«Προχωράμε στην υλοποίηση του έργου αυτού ώστε η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της Καρδίτσας να αποκτήσει χώρο έκφρασης. Πρόκειται για ένα ώριμο έργο το οποίο διεκδικούν όλοι οι φορείς του Νομού εδώ και 30 χρόνια. Μέσω των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, όπως η συγκεκριμένη, που στοχεύει στην στήριξη του πολιτισμού και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στη συνάντησή του με τους βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου,  την κ. Παναγιώτα Βράντζα και τον εκπρόσωπο του κ. Σπύρου Λάππα.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων  και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο οποίος και υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΔΕ, τόνισε ότι: «Δουλεύουμε με γνώμονα τη συνέργεια και τη συμπληρωματικότητα των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική ενίσχυση της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή χρηματοδοτούνται κατά προτεραιότητα δράσεις που κρίνονται σημαντικές από τις τοπικές κοινωνίες και έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Η αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς της Καρδίτσας με τη δημιουργία  Πνευματικού Κέντρου στο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, είναι μια ώριμη απαίτηση όλων των φορέων της Καρδίτσας με πολλαπλά οφέλη για το Νομό. Κατά συνέπεια, η ένταξη αυτού του έργου στο ΠΔΕ αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του Υπουργείου Οικονομίας για τη στήριξη της περιοχής. Η δε υλοποίησή του θα επιτευχθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας».    

Η βουλευτής κ. Κατσαβριά, η οποία έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για το έργο και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη θετική έκβασή του, μιλώντας εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για την απόφασή τους. Αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 1986 από την τότε και τις μετέπειτα δημοτικές αρχές του Δήμου Καρδίτσας, προκειμένου η Παλιά Ηλεκτρική να αποτελέσει το κέντρο της πολιτιστικής δημιουργίας του Νομού. Ανέλυσε επίσης την αναγκαιότητα αυτού του έργου καθώς η Καρδίτσα στερείται πολιτιστικών υποδομών ικανών να στεγάσουν την πολύμορφη πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των πολιτών της. Τέλος, εξήρε και υπογράμμισε με έμφαση το γεγονός ότι οι αδελφοί Αθανάσιος και Βασίλης Μπρακατσούλας, προσέφεραν δωρεάν τόσο την αρχική μελέτη του έργου το 2011, όσο και την επικαιροποίησή της πριν από ένα μήνα περίπου, γεγονός που επιτάχυνε και διευκόλυνε την κυβερνητική απόφαση  για ένταξη  του συγκεκριμένου έργου στο ΠΔΕ.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και η στήριξη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, ευθυγραμμίστηκε με το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των πολιτών, των πολιτιστικών φορέων της Καρδίτσας και των κατά καιρούς δημοτικών αρχών, προκειμένου να στεγαστούν μόνιμα οι πολιτιστικές δραστηριότητες του τόπου μας. Τώρα είναι η σειρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καρδίτσας να πάρουν τη σκυτάλη, να συνεργαστούν με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, να προχωρήσουν  και να παραδώσουν ολοκληρωμένο το έργο στους πολίτες, το συντομότερο δυνατόν. 

Τελευταία Νέα
bottom of page