top of page

Εποικοδομητικές συναντήσεις με πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς του Μουζακίου

8 Δεκεμβρίου2017

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε εποικοδομητικές συναντήσεις με πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς του Μουζακίου και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου επισκέφθηκε το Μουζάκι, την περασμένη εβδομάδα, συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Περιόδευσε το κέντρο του Μουζακίου, χαιρέτισε και συνομίλησε με πολλούς πολίτες. Στις  συζητήσεις κυριάρχησαν τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Στη συνέχεια, η κ. Κατσαβριά περιόδευσε στο κέντρο Μουζακίου,  χαιρέτησε θερμά και συνομίλησε με πολλούς πολίτες.

Η  βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε επίσης:  

  • Τη Δημόσια βιβλιοθήκη Μουζακίου, ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, με πλούσιο βιβλιακό υλικό και μεγάλη ιστορία. Η κ. Κατσαβριά που έχει επαγγελματική εμπειρία 30 χρόνων στο χώρο των βιβλιοθηκών, συνοδευόμενη από τον  Πρόεδρο της βιβλιοθήκης κ. Άρη Γκαγκά, είχε μια θερμή και εποικοδομητική συζήτηση με τα στελέχη της βιβλιοθήκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων  για την εξωστρέφεια της βιβλιοθήκης και την προώθηση της φιλαναγνωσίας, κυρίως στο μαθητικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής με ποικίλες δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον και άλλων ηλικιακών ομάδων όπως γυναίκες, τρίτη ηλικία κ.α.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στο άνοιγμα της βιβλιοθήκης σε όλους τους πολίτες -καθώς αποτελεί βιβλιοθήκη όλου του Νομού - και στις δυνατότητες συνεργασίας της με άλλες βιβλιοθήκες του νομού, εκπαιδευτικά ιδρύματα, συλλόγους και φορείς. Η κ. Κατσαβριά αφού ξεναγήθηκε στους φιλόξενους χώρους της βιβλιοθήκης, ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, ευχήθηκε την ευόδωση των προσπαθειών της βιβλιοθήκης και υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης αυτού του σπουδαίου έργου.

  • Το Λαογραφικό Μουσείο του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ», του οποίου ο  Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. την υποδέχτηκαν θερμά και την ξενάγησαν στην σημαντική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή του μουσείου. Ενημέρωσαν τη βουλευτή για τη σπουδαία δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και συζήτησαν μαζί της τα προβλήματα και τις ανάγκες τους εστιάζοντας στην κτιριακή αναβάθμιση του χώρου που τους φιλοξενεί, και στην ανάδειξη του λαογραφικού μουσείου και των δυνατοτήτων του.

  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τα στελέχη του οποίου είχε εποικοδομητική συζήτηση για τις προοπτικές που διανοίγονται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του υπουργείου Παιδείας για τις Νέες Δομές Υποστήριξης και Αναβάθμισης της Εκπαίδευσης. Τα στελέχη του ΚΠΕ παρουσίασαν τη δραστηριότητα του κέντρου, τις ανάγκες του, τις συνεργασίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αναπτύσσει. Η βουλευτής αντάλλαξε μαζί τους σκέψεις και προτάσεις για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ακολούθησε ξενάγηση στις αίθουσες διδασκαλίας, και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, στα εργαστήρια, στους εκθεσιακούς χώρους αλλά και στους χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας.  Η κ. Κατσαβριά ευχαρίστησε τα στελέχη του ΚΠΕ για τη συμβολή τους στην κατά γενική ομολογία πετυχημένη πορεία του κέντρου και των προγραμμάτων που υλοποιεί.

Τελευταία Νέα
bottom of page