top of page

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη βιώσιμη διαχείριση υδάτων

23 Αυγούστου 2015

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Αγροτικής Ανάπτυξης και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου όπου  συναντήθηκε με τον κ. Βάγια δ/ντη του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού κ. Αποστόλου  καθώς και με τον επιστημονικό συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού σε αγροτικά θέματα  Δημήτρη Ζιώγα.


Στα πλαίσια της συνάντησης η βουλευτής αναφέρθηκε σε ζητήματα ανάπτυξης της τευτλοκαλλιέργειας της περιοχής μας, στην αναγκαιότητα ίδρυσης ενιαίου φορέα για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων στο νομό μας μετά και από σχετική ερώτηση που κατέθεσε η ίδια τον περασμένο Μάιο στην βουλή και απαντήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.  κ. Σπίρτζη.


Σχετικά με το θέμα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων συζητήθηκαν η απλοποίηση της διαδικασίας ενίσχυσης των παραγωγών για την αντικατάσταση των υδροβόρων συστημάτων άρδευσης με συστήματα εξοικονόμησης νερού καθώς και τρόποι για την μείωση του κόστους παραγωγής μέσω δημιουργίας υποδομών και νέων μορφών οργάνωσης των αγροτών.


Στη συνέχεια με αφορμή την έξαρση του πράσινου σκουληκιού που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής μας,  η βουλευτής έθεσε το θέμα των  τρόπων στήριξης  και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας του κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις- ασφαλίσεις καλλιεργειών και παραγωγών.


Το Υπουργείο στην ενημέρωση του τόνισε  ότι όλα αυτά περιλαμβάνονται στο προς κατάθεση νομοσχέδια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.


Η κ Κατσαβριά κατέθεσε επίσης μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η ΑΝΚΑ και μπορούν να ενταχθούν στο τοπικό αλλά και συνολικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.


Τέλος μεταφέρθηκε το αίτημα της οικόσφαιρας για παρουσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Οικολογική γιορτή και πραγματοποίηση της υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με παράλληλη   οικονομική στήριξη.


Η συζήτησε έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και τέθηκαν οι προϋποθέσεις για μια σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών που θα συμβάλλουν στην αγροτική ανάπτυξη του νομού.

 

Τελευταία Νέα
bottom of page