top of page

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

7 Ιουλίου 2016

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, για τα θέματα της ομογένειας και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη στο περιθώριο της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης ενημέρωσε την κ. Κατσαβριά για τις δραστηριότητες των Ελλήνων της Μελβούρνης Αυστραλίας οι οποίες εστιάζονται κυρίως στην εκπαίδευση, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Φεστιβάλ της Lonsdale Street, στο Φεστιβάλ Συγγραφέων που παρουσιάζει στο κοινό την ελληνική λογοτεχνία, στο Φεστιβάλ «Γεύσεις της Ελλάδας» με ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η ελληνική κουζίνα και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιό μας, πριν μερικά χρόνια οραματίστηκε, σχεδίασε και έκανε πραγματικότητα, το Ελληνικό Κέντρο. Ένα μεγαλεπήβολο κτίριο 15 ορόφων στην καρδιά της Μελβούρνης, με καθαρά ελληνικά χαρακτηριστικά, που εντυπωσιάζουν όποιον το βλέπει. Είναι ένα μεγάλο έργο για τον οργανισμό μας, που έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια της ομογένειας, των ευεργετών μας και των κυβερνήσεων της Πολιτείας της Βικτώριας και της Αυστραλίας. Σήμερα το Ελληνικό Κέντρο φιλοξενεί πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και έχει αναδειχθεί σε ένα ελληνικό κάθετο χωριό (vertical village), μέσα στο κέντρο της πόλης. Ένα Ελληνικό Κέντρο που σφύζει από ζωή και μέσα από τους 4 ορόφους στους οποίους στεγάζεται περνούν καθημερινά εκατοντάδες άτομα για εκδηλώσεις, Σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πολιτιστικό κέντρο μας είναι ένα έργο που μας κάνει ως Έλληνες υπερήφανους και είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εθνικότητες, όπως αναφέρουν και κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει προγραμματίσει μια σειρά από νέα προγράμματα με στόχο πάντα την προώθηση του πολιτισμού μας στην Αυστραλία. Για μας το καλύτερο όπλο της Διπλωματίας είναι η γλώσσα και ο πολιτισμός μας. Ως ένας από τους μεγαλύτερους ομογενειακούς οργανισμούς, στηρίζουμε και προωθούμε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό και την ομογένεια και διαπραγματευόμαστε για αυτά με τις αρμόδιες αυστραλιανές αρχές, αλλά και τις ελληνικές. Η συνεργασία και η βοήθεια που είχε ο οργανισμός μας από την Ελλάδα, την πατρίδα μας, ήταν μεγάλη και σημαντική, και τούτο πάντα το αναγνωρίζουμε και την ευχαριστούμε».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε με προσοχή και τα προβλήματα της ομογένειας της Μελβούρνης τα οποία αφορούν στη σύγχρονη μετακίνηση Ελλήνων πολιτών συμπατριωτών μας στην Αυστραλία, στα θέματα της Παιδείας, στην ίδρυση μιας μεγάλης βιβλιοθήκης της διασποράς, όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία της Κοινότητάς μας, αλλά και της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης, με εκδόσεις και αρχεία, στην εκπροσώπηση του Ελληνισμού της διασποράς, στην ψήφο των ομογενών, στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος για τους ομογενείς και συστημάτων ταχείας διεκπεραίωσης υποθέσεών τους στην Ελλάδα, στην ενίσχυση του Προξενείου μας στη Μελβούρνη και στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Αυστραλία προς την Ελλάδα.

Η κ. Κατσαβριά πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Πελεγρίνη με τον κ. Β. Παπαστεργιάδη στην οποία εξετάστηκαν τα προβλήματα αλλά και οι δραστηριότητες των Ελλήνων της Μελβούρνης. Ο κ. Πελεγρίνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και να προωθήσει τα υπόλοιπα αιτήματά της στην κυβέρνηση.

Τελευταία Νέα
bottom of page