top of page

Η λειτουργία των κατασκηνώσεων βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής

1 Ιουνίου  2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήσε συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Καρέλλα και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Καρέλλα, είχε η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος της επαναλειτουργίας της Κατασκήνωσης  Νεράιδας  στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

 

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τη Βουλευτή, με την οποία έχουν συνεργαστεί στενά για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης μετά από σχετική εισήγησή της από το έτος 2015, ότι έχουν βγει οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις  οι οποίες  διευκρινίζουν όλες τις λειτουργικές και τις διοικητικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

 

Η Κυβερνητική πολιτική δίνει προτεραιότητα στο θέμα των κατασκηνώσεων και στις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν στηρίζοντας τον κοινωνικό τους ρόλο. Οι κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης φιλοξενούν πρωτίστως παιδιά λαϊκών οικογενειών, ηλικιωμένους αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο Πλαστήρα με 200.000 ευρώ για έργα υποδομών και για τα λειτουργικά έξοδα της κατασκήνωσης. Φέτος, θα λειτουργήσει με τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Σε δύο δεκαήμερα θα φιλοξενηθούν 300 παιδιά από την περιοχή μας και στο τρίτο δεκαήμερο 100 ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα. Στα παιδιά θα συμπεριληφθούν 30 παιδιά Ρομά με τους συνοδούς τους μέσω της Οργάνωσης Ρομά Χωρίς Σύνορα. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη 30 περίπου εποχιακών εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε στη Βουλευτή ότι σκοπός του Υπουργείου είναι να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα για επέκταση του προγράμματος με επιπλέον κατασκηνωτικές περιόδους και ποικίλες ψυχαγωγικές κι αθλητικές δραστηριότητες ώστε και η κατασκήνωση να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.  

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Καρέλλα για την συμβολή του στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης Νεράιδας, η οποία βρίσκεται σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον που συνδυάζει τη Λίμνη Πλαστήρα με τον ορεινό όγκο των Αγράφων. Τόνισε ότι, ως πολιτεία, ευθύνη μας είναι να  διασφαλίζουμε συνθήκες πλήρους και ποιοτικής απόλαυσης του δικαιώματος για αναψυχή σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Η λειτουργία κατασκηνώσεων κυρίως για παιδιά, τους αυριανούς πολίτες, επιδρά θετικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και στην απόκτηση σωστών αντιλήψεων και  ορθών στάσεων.

Τέλος, η κ. Κατσαβριά ευχήθηκε στον Γενικό Γραμματέα να συνεχίσει να επιτελεί σημαντικό έργο ενώ ο κ. Καρέλλας τη διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τελευταία Νέα
bottom of page