top of page

Συνάντηση Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με τη βουλευτή Καρδίτσας Χρ. Κατσαβριά

 9 Οκτωβρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με τη βουλευτή Καρδίτσας Χρ. Κατσαβριά

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό κατά την οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές του Νομού Καρδίτσας.

Η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Νομό Καρδίτσας, όπως βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, επίστρωση γηπέδων, κατασκευή αποδυτηρίων κ.α. Ο υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή για τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του ελαστικού τάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου Δήμου Καρδίτσας με προϋπολογισμό 188.500 ευρώ καθώς και για 4 ακόμη μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Μουζακίου και το Δήμο Παλαμά, τα οποία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η προώθησή τους προς χρηματοδότηση.

Η κ. Κατσαβριά έθεσε στον υφυπουργό για άλλη μια φορά το θέμα της αναγκαιότητας να κατεδαφιστεί η  παλαιά κερκίδα του  Εθνικού Σταδίου Καρδίτσας, που εδώ και χρόνια έχει κριθεί ακατάλληλη. Ο κ. Βασιλειάδης, που είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το χώρο του Εθνικού Σταδίου τον περασμένο Μάρτιο κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα, διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι επεξεργάζεται λύση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η βουλευτής τόνισε επίσης την αναγκαιότητα επισκευής και εμπλουτισμού των σχολικών γυμναστηρίων της πόλης, τα οποία εξυπηρετούν εκτός από τα σχολεία και όλα τα αθλητικά τμήματα των σωματείων Καρδίτσας (καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρισης, αντισφαίρισης, ρυθμικής γυμναστικής, ενόργανης γυμναστικής, τραμπολίνου). Ο υπουργός δήλωσε στη βουλευτή ότι θα υποστηρίξει θετικά το συγκεκριμένο έργο αλλά ζήτησε να κατατεθεί στο Υπουργείο τεχνική μελέτη από το Δήμο Καρδίτσας, με τις πραγματικές ανάγκες των κτιρίων.

Η κ. Κατσαβριά εξήρε τον υπουργό για την απόφαση του μέτρου της Κάρτας Υγείας αθλητών, που θα συμβάλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και την αποφυγή του αιφνίδιου θανάτου των αθλητών και στους συστηματικούς ελέγχους. Τα σωματεία οφείλουν σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες στις οποίες ανήκουν να εφαρμόσουν την απόφαση προς όφελος των αθλητών μελών τους.

Η βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας ποδοσφαίρου «Ελπίδες Καρδίτσας», η οποία φέτος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Champions League Γυναικών και πέτυχε 2 μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες. Για το θέμα συνολικά ενημέρωσε τον υπουργό ο προπονητής της ομάδας κ. Κουτσονάσιος Δημήτριος, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση.

Συζητήθηκαν τρόποι υποστήριξης και ανάδειξης του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Καρδίτσα, καθώς και το ενδεχόμενο οργάνωσης ενός διεθνούς τουρνουά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα του γηπέδου που τους έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καρδίτσας και ο υπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη βελτίωση και αναβάθμισή του με την κατασκευή νέου χλοοτάπητα, αφού κατατεθεί επίσημα στο Υπουργείο αίτημα και τεχνικό δελτίο από το Δήμο Καρδίτσας με τις πραγματικές ανάγκες.

Τη συνάντηση εργασίας με τον υπουργό απασχόλησε επίσης και το γήπεδο 5x5 στον οικισμό Ρομά του Δήμου Σοφάδων, ένα έργο για το οποίο είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση από το 2017. Ο υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι το ποσό πράγματι είναι δεσμευμένο, αναμένεται όμως από το δήμο Σοφάδων το τεχνικό δελτίο και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει το έργο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Παναγιώτης Χαρίτος Αντιδήμαρχος Σοφάδων και έθεσαν από κοινού με τη βουλευτή τόσο την αναγκαιότητα ύπαρξης χώρου άθλησης στον οικισμό (γήπεδο 5x5) δεδομένου ότι υπάρχουν ταλαντούχοι αθλητές Ρομά, που πρωταγωνιστούν σε ομάδες της περιοχής, όσο και θέματα που αφορούν γενικότερα την ένταξη των Ρομά μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια η βουλευτής είχε σύντομη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό και τους συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησαν εκτενώς για γενικότερα θέματα αθλητισμού και κυρίως για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και τον τρόπο αξιοποίησής τους στον Νομό Καρδίτσας.

Ο κ. Συναδινός ενημέρωσε τη κ. Κατσαβριά για τις βασικές δράσεις του υπουργείου που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του. Έμφαση δόθηκε στη Κάρτα Υγείας, στο πρόγραμμα κολύμβησης στη τρίτη τάξη του δημοτικού, για 45.000 παιδιά το χρόνο και το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό μάθημα του αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και για τη κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πλέον πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες αδειοδότησης, ώστε να είναι ασφαλείς για τους φιλάθλους και τους αθλητές. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε στη βουλευτή ότι στόχος του Υπουργείου είναι να προάγει ένα αθλητικό σύστημα που θα συνεργάζεται με τους φορείς της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση γιατί στους μαθητές βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας της χώρας.

Σχετικά με τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι θα πρέπει οι δήμοι να κάνουν αίτηση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έγκαιρα μόλις ανακοινωθεί η πρόσκληση έναρξης του προγράμματος.

Τελευταία Νέα
bottom of page