top of page

Επίσκεψη στο Οινοποιείο «Φίλια Γη»: Ένα καλό παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας

 29 Οκτωβρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Οινοποιείο «Φίλια Γη» και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη στο Οινοποιείο «Φίλια Γη»: Ένα καλό παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας

 

Η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου παραβρέθηκε στην εξαιρετική εκδήλωση  παρουσίασης του πρότυπου, και ενεργειακά αυτόνομου Οινοποιείου Φίλια Γη, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

 

Στις σύγχρονες και καλαίσθητες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Φίλια Γη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την παραγωγή του κρασιού της φετινής χρονιάς, να επισκεφθεί το κελάρι παλαίωσης και να δοκιμάσει εξαιρετικά τοπικά κρασιά στο δείπνο που ακολούθησε.

 

Ο Βάιος Ξανάς,  ο Χριστόφορος Χριστοφόρου και ο Μιχάλης Νικολάου είναι μια παρέα φίλων που τόλμησαν να ονειρευτούν και να αναζητήσουν δημιουργική διέξοδο στις ανησυχίες τους  για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Επένδυσαν  στη φιλία και τη συνεργασία ιδρύοντας το οινοποιείο τους Φίλια Γη πριν τέσσερα χρόνια και ξαναζωντάνεψαν, στο όμορφο χωριό της Φίλιας, την τέχνη της αμπελουργίας και της παραγωγής κρασιού.

 

Ο σεβασμός τους στην παράδοση του τόπου, τιμά την ισχυρή πολιτισμική σχέση που έχουμε εδώ και αιώνες εμείς οι Έλληνες με το αμπέλι και το κρασί. Ο λαός μας ποτέ δεν αντιμετώπισε το αμπέλι σαν τις άλλες καλλιέργειες. Ως τροφή υψηλής  διατροφικής αξίας, νόστιμο φρούτο ή εμπορικό αγαθό. Από την αρχή το λάτρεψε, και το συνέδεσε  με τον πιο προσιτό και ανθρώπινο θεό του, το Διόνυσο. Ήταν τροφή για την ψυχή και όχι για το σώμα. Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε καλό τραπέζι, σύντροφος στους φιλοσοφικούς προβληματισμούς  των συμποσίων. Δεσμός πνευματικός που σφράγιζε δεσμούς πραγματικής φιλίας.

Το Οινοποιείο Φίλια Γη, ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης επιχείρησης και μιας σύγχρονης αντίληψης για την υγιή επιχειρηματικότητα.

Η παραγωγή και προβολή κυρίως των Θεσσαλικών και ελληνικών ποικιλιών και η προσφορά αρωματικών και ποιοτικών οίνων στην ελληνική και διεθνή αγορά, είναι μια ευγενική και φιλόδοξη επιχειρηματική πράξη. Ο πειραματισμός και η εισαγωγή ξένων δοκιμασμένων  ποικιλιών, στρατηγική επιλογή για μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και κερδοφόρα επιχείρηση.

Η βουλευτής απευθυνόμενη στους συντελεστές του οινοποιείου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Με εφόδια το μεράκι, τη γνώση, την εξέλιξη και το σεβασμό στον καταναλωτή, χτίζετε ένα καλό πρότυπο που ξεπερνά τα όρια της περιοχή μας.

Τα κρασιά της Φίλιας Γης έχουν ταυτότητα Καρδιτσιώτικη. Προσθέτουν στην τοπική μας οικονομία, την απασχόληση και το εισόδημα. Κάνουν γνωστό το τόπο μας στο εξωτερικό.

 

Αποτελείτε ζωντανό και αξιόπιστο παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας. Η αξιοποίηση των ανταγωνιστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Στο πλαίσιο μια μικτής οικονομίας, όπως η ελληνική, είναι αναγκαία η συμπόρευση και η σύμπραξη του ιδιωτικού, του δημόσιου και του κοινωνικού τομέα.

Η επιχειρηματικότητα είναι όρος που διατρέχει όλους τους τομείς της οικονομίας. Σημαίνει επινοητικότητα και φαντασία, δημιουργικότητα και καινοτομία, γνώση και αποτελεσματική οργάνωση των υλικών και των ανθρώπινων πόρων. Με μια τέτοια προσέγγιση, μαζί με κανόνες διαφάνειας και κοινωνικής ευθύνης, μπορούμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και να εδραιώσουμε ένα νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο».

Τέλος η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ευχήθηκε στο Βάιο Ξανά, στον Χριστόφορο Χριστοφόρου και τον Μιχάλη Νικολάου να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να καινοτομούν σ’ έναν τομέα της αμπελουργίας και της οινοποιίας, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα.

Τελευταία Νέα
bottom of page