top of page

Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με το Δήμαρχο κ.Αλεξάκο

24 Μαρτίου 2015

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παρεβρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με το Δήμαρχο κ. Αλεξάκο και εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήθηκαν το Σάββατο 21-03-2015 με τον δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Φώτη Αλεξάκο, οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά, Σπύρος Λάππας και Νίκος Μιχαλάκης.


Στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά σειρά θεμάτων που αφορούν τον δήμο μας, τα οποία  απαιτούν άμεσες λύσεις μέσα από διάλογο και συνεργασία.


Τη συζήτηση αρχικά απασχόλησε το θέμα των Οικονομικών του Δήμου και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της υφιστάμενης  υπερχρέωσής του. Η εφαρμογή ενός ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου σχεδίου εξυγίανσης χωρίς τα μνημονιακά χαρακτηριστικά του προηγούμενου προγράμματος που είχαν ως αποτέλεσμα την εξόντωση του πολίτη, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Κοινός τόπος -κατά τον Δήμαρχο- για την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος είναι να υπάρξει τριμελής συμβολή από τον ίδιο τον Δήμο, τη μείωση των τοκοχρεωλυσίων με συμμετοχή των δανειστών (Τράπεζες, ΤΠ&Δ) και τη συμβολή του κράτους. Παράλληλα πρέπει να εξευρεθεί ένα επιπλέον ποσό από κρατικούς πόρους για την κάλυψη των πρόσθετων απαιτήσεων που αφορούν στις δικαστικές αποφάσεις και τα νέα ληξιπρόθεσμα του 2014, στους δήμους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.


Συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα των νομοθετικών ρυθμίσεων που είναι αναγκαίες να γίνουν για τη σωστή καταγραφή των τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησιών, στα οποία επιβάλλονται δημοτικά τέλη και το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), ώστε ο κάθε πολίτης να πληρώνει με βάση όσα πραγματικά έχει και όχι με βάση όσα δηλώνει. Ακόμη κρίνεται αναγκαία η συμπερίληψη στην Ένταξη οφειλών προς τους ΟΤΑ -στη ρύθμιση χρεών των 100 δόσεων- της απαλλαγή των σχετικών προστίμων και προσαυξήσεων για τον Τ.Α.Π, τα Δημοτικά Τέλη και τον Δημοτικό Φόρο.

 

Τη συζήτηση απασχόλησε ακόμη η ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του στρατοπέδου Λουμάκη στο Δήμο Καρδίτσας, η παραχώρηση τμήματος του πρώην Στρατολογικού Γραφείου Καρδίτσας για τη στέγαση της Φιλαρμονικής του Δήμου και το «κλείσιμο» του Δακτυλίου που είναι από τα πιο επιτακτικά έργα οδοποιίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος το αίτημα που υποβλήθηκε από τον Δήμο προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη δωρεάν παραχώρηση του πρώην Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων στην περιοχή «Τσαπόχα» του Δήμου Καρδίτσας για συγκεκριμένο χρόνο. Σκοπός της παραχώρησης είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων  για πολιτιστικές χρήσεις και χρήσεις αγοράς τοπικών προϊόντων με στόχο την ανάδειξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.


Η συνάντηση, όπως δήλωσε τόσο ο κ. Αλεξάκος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χρήσιμη και παραγωγική και αρχή μιας καλής συνεργασίας για την ανάδειξη και επίλυση σημαντικών ζητημάτων για τον τόπο μας.

Τελευταία Νέα
bottom of page