top of page

Συνάντηση Νίκου Μιχαλάκη με το Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

5 Μαϊου 2015

Ο βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης εκπροσωπώντας και τους δύο άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας, Χρ. Κατσαβριά - Σιωροπούλου και Σπύρο Λάππα που απουσίαζαν στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργο Καπράνα, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Στέφανο Τσιτσικάο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Σάββα Μιχαηλίδη και την Ταμία κ. Μαρία Μπολτσή και εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης εκπροσωπώντας και τους δύο άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας, Χρ. Κατσαβριά - Σιωροπούλου και Σπύρο Λάππα που απουσίαζαν στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργο Καπράνα, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Στέφανο Τσιτσικάο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Σάββα Μιχαηλίδη και την Ταμία κ. Μαρία Μπολτσή. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα γενικά και ειδικά προβλήματα των εργαζομένων, για θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και για ζητήματα που αφορούν τις υποδομές και την ανάπτυξη του νομού μας.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας συζήτησαν με τον κ. Μιχαλάκη θέματα σχετικά με τους μισθούς και τις συντάξεις, με την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη στελέχωση του ΣΕΠΕ με προσωπικό, ώστε να γίνονται πιο συχνοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας για να παταχθεί το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Έθεσαν ακόμη θέματα σχετικά με τρομοκράτηση εργαζομένων και περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση που επιβάλλονται από εργοδότες, την απαίτηση της τοπικής διοικούσας επιτροπής του ΙΚΑ για έντοκη αναδρομική επιστροφή οικογενειακών επιδομάτων που έπαιρναν εν αγνοία τους αντικανονικά αρκετοί ασφαλισμένοι, καθώς και ειδικότερα θέματα σωματείων και εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Ο κ. Μιχαλάκης αναγνώρισε τη σοβαρότητα όλων αυτών των θεμάτων που αποτελούν αποτέλεσμα των μνημονιακών διατάξεων που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια πλήττοντας παροχές, αποδοχές και συνθήκες εργασίας. «Ο κόσμος της εργασίας, είπε, υπέστη μεγάλη ζημιά τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό. Έχουμε δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις και οι πρωτοβουλίες που έχουν προαναγγελθεί για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και για την αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ θα προχωρήσουν κανονικά. Όσο για την επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων ήδη έχει κατατεθεί ερώτηση στη βουλή που ζητά την εύρεση εξωδικαστικής λύσης στο πρόβλημα και με τρόπο που θα διευκολύνει τους συνταξιούχους να επιστρέψουν το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό χωρίς να εκμηδενιστούν οι συντάξεις τους και χωρίς να καταβάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις, εφόσον η παράτυπη χορήγησή τους βαραίνει το ΙΚΑ και όχι τους ίδιους».

Πέραν των εργασιακών, στη συνάντηση κουβεντιάστηκε το θέμα της έλλειψης γιατρών από το Νοσοκομείο και το ΠΕΔΥ, για το οποίο ο κ. Μιχαλάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας για την πρόσληψη 3.000 νέων γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την πρόσληψη  μονίμων γιατρών και στο νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Τέλος τέθηκαν και θέματα που αφορούν τις υποδομές της Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των έργων του Ε-65, τη λειτουργία της βιομηχανικής ζώνης, τη λειτουργία του Υ/Η εργοστασίου της Μεσοχώρας, τη σωστή διαχείριση των υδάτων της περιοχής και την ανάγκη ανάπτυξης και βελτίωσης των οδικών δικτύων και του σιδηροδρόμου προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και να αναπτυχθεί το εσωτερικό εμπόριο.

Στη συνάντηση επικράτησε θετικό κλίμα και έκλεισε με δήλωση του κ Μιχαλάκη ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές του σε συνδυασμό με τη συνολική ανάπτυξη.

Τελευταία Νέα
bottom of page