top of page

Σειρά ενεργειών ώστε να παραμείνει το τμήμα Δασοπονίας στη Καρδίτσα άρχισαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

28 Σεπτεμβρίου 2015

Οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου και κ. Σπύρος Λάππας, συναντήθηκαν στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, με εκπροσώπους των καθηγητών του Τμήματος, για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα ως απότοκος της προγραμματισμένης συγχώνευσής του και εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 28/09/2015 έγινε συνάντηση στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Θεσσαλίας εκπροσώπων των Καθηγητών του Τμήματος με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Καρδίτσας. Η συνάντηση προκλήθηκε μετά τη διατύπωση σχετικού αιτήματος των βουλευτών για ενημέρωση πάνω στο πρόβλημα παραμονής που αντιμετωπίζει το Τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό καθεστώς, το Τμήμα διατηρεί τη λειτουργία του, χωρίς όμως να εντάσσεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 και έκτοτε συγχωνεύεται με το αντίστοιχο του Καρπενησίου.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Αναπλ. Καθηγητής κ. Μιχαήλ Βραχνάκης, οι καθηγητές του Τμήματος κ.κ. Αχιλλέας Τσιρούκης και Γεώργιος Ζαβάκος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Σπυρίδων Λάππας.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκτενώς για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα ως απότοκος της προγραμματισμένης συγχώνευσής του και αξιολογήθηκε η παρούσα πολιτική συγκυρία. Κοινό τόπο αποτέλεσε η διαπίστωση της αδικίας που υπέστη το Τμήμα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ (2013), μία αδικία που αδικαιολόγητα χρονίζει. Τέλος, έγινε προγραμματισμός ενεργειών (κυρίως συζητήθηκε η ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό της Παιδείας), ώστε το Τμήμα να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του (ένταξη στο Μηχανογραφικό Δελτίο για το ΑΕ 2016-2017).

Τελευταία Νέα
bottom of page