top of page

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ. Παλαμά

5 Σεπτεμβρίου 2017

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας στο ΚΥ Παλαμά παρουσία της βουλευτή κ. Παναγιώτα Βράντζα, του Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Ηλία Αντωνίου καθώς και μέλη της Ο.Μ. Παλαμά και εκδόθηκε απο τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  • «Η Υγεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι απόλυτο δικαίωμα των πολιτών και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας»

  • «Αξιόλογα κίνητρα για την άμεση πρόσληψη  νέων γιατρών, που έχουν τις ειδικότητες του γενικού γιατρού, του παθολόγου και του παιδιάτρου».

 

Το Κέντρο Υγείας Παλαμά επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τις βουλευτές κ.κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, από τον Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Ηλία Αντωνίου καθώς και μέλη της Ο.Μ. Παλαμά. Τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής κ. Ιωσήφ Χρούπ  και το προσωπικό του Κ.Υ.,  οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στη λειτουργία του Κ.Υ., στις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις δυνατότητες επίλυσής τους.

Η κ. Κατσαβριά εξέθεσε τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, υπογραμμίζοντας τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε θεσμικό επίπεδο.

Ανέφερε ότι με την ψήφιση, στις αρχές Αυγούστου, του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τώρα τη δεύτερη μεγάλη τομή στο σύστημα υγείας, μετά την καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Σημείωσε με έμφαση, ότι η  συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας αποτελεί τη θεσμική ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που παρέμενε εκκρεμής, από τον ίδρυσή του το 1983 μέχρι σήμερα.

«Με το νέο σύστημα, κάνουμε στροφή στο πρωτοβάθμιο επίπεδο των υπηρεσιών υγείας. Δίνουμε όμως και μια προοδευτική απάντηση στην απαξίωση και συρρίκνωση των δημόσιων δομών  πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που έκανε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εξωθώντας 3 χιλιάδες γιατρούς έξω από το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «προσθέτουμε νέες αποκεντρωμένες δομές, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), και διατηρούμε ακέραιο το ρόλο των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης που διαθέτουμε σήμερα, δηλαδή των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ και των Κέντρων  Υγείας, ενισχύοντας τα εργαστήρια και τις εφημερίες τους».

 

Η κ. Βράντζα από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην πρόσφατη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στις ρυθμίσεις για τις ΤΟ.Μ.Υ. (Τοπικές Μονάδες Υγείας), οι οποίες, όπως είπε: «θα αποτελέσουν μονάδες οικογενειακής ιατρικής με έμφαση στην προληπτική ιατρική, στη σχολική υγεία, στους εμβολιασμούς, στη διαχείριση των χρόνιων ασθενών, στη συνεχή και ολιστική φροντίδα του πολίτη».

Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι: «τα Κ.Υ. και οι ΤΟ.Μ.Υ. όχι μόνον δεν θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά αλλά, αντίθετα, το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που εξασφαλίζει πλήρη συνέργεια και εναρμόνιση της λειτουργίας τους».  

 

Η κ. Κατσαβριά και η κ. Βράντζα τόνισαν ότι με τη συγκρότηση των ΤΟΜΥ, ο στόχος είναι όχι μόνο να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία, ώστε να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες όλων των πολιτών σε μια δύσκολη εποχή, αλλά και να εισρεύσει νέο επιστημονικό αίμα στο δημόσιο σύστημα υγείας και να ανακοπεί η φυγή των Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό.

Για το λόγο αυτό, κάλεσαν όλους τους νέους γιατρούς, που έχουν τις ειδικότητες του γενικού γιατρού, του παθολόγου και του παιδιάτρου, να υποβάλλουν υποψηφιότητα στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που είναι ανοιχτή ως τις 8 Σεπτεμβρίου και τους παρέχονται αξιόλογα κίνητρα.

Τα κίνητρα αυτά, είναι:

  • Συμβάσεις εργασίας για 4 χρόνια, με άμεση πρόσληψη και αυξημένη μοριοδότηση για κάλυψη μόνιμων θέσεων στη συνέχεια.

  • Αυξημένα οικονομικά κίνητρα: οι καθαρές αποδοχές ξεπερνούν τα 1.700€ για 7ώρο, 5ημερο, δηλαδή φτάνουν το μισθό του Επιμελητή Α, με δυνατότητα προσαύξησης, χάρη στην δυνατότητα για εφημερίες στα κοντινά Κέντρα Υγείας.

  • Αξιοκρατική διαδικασία πρόσληψης: η προκήρυξη έχει συνταχθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα αντί π.χ. του χρόνου ανεργίας.

  • Απόκτηση εμπειρίας και επαγγελματική καταξίωση: θα παρέχεται συγκεκριμένο περίγραμμα εργασιών και συνεχής εκπαίδευση, που ενδυναμώνει τον γιατρό σε επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων».

 

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε τα αιτήματα του προσωπικού του Κ.Υ. Παλαμά και του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει αρμοδίως.  Επίσης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το έργο που επιτελεί το Κ.Υ. Παλαμά και συνεχάρη θερμά τους συντελεστές του για την προσφορά τους.

Τελευταία Νέα
bottom of page