top of page

Αγροτικό Ιατρείο στη Ρεντίνα

19 Μαϊου 2017

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παρεβρέθηκε στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Αγροτικού Ιατρείου Ρεντίνας και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εγκαινιάστηκε το Αγροτικό Ιατρείο στη Ρεντίνα, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της αλλά και των γύρω περιοχών. Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χθές, παραβρέθηκαν ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας κ.κ. Νέστορας Αντωνίου και Δ. Δημητριάδης, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης  Τσιάκος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος, ο πρώην Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Ρεντίνας κ. Παύλος Ραγιάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ρεντίνας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, συνοδευόμενη από τον φίλο της Καρδίτσας, τον Υποστράτηγο και πρώην Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας κ. Γιώργο Σταθιά.

Η βουλευτής,  απευθυνόμενη στους πολίτες της Ρεντίνας, ανέφερε τα εξής: 

«Η ιστορική Ρεντίνα, οι κάτοικοί της, και οπωσδήποτε όλοι οι πολίτες των γύρω περιοχών, αποκτούν σήμερα αυτό που δικαιούνται. Αποκτούν ένα αξιοπρεπές Αγροτικό Ιατρείο, έναν σταθμό Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας, πλήρως εξοπλισμένο.

Οι απόμαχοι του μόχθου και της ζωής, οι συνταξιούχοι μας, οι αγρότες και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, τα παιδιά μας, οι φίλοι που τα τελευταία χρόνια επέλεξαν τούτη την περιοχή για μόνιμη κατοικία, θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ιατρική περίθαλψη, χωρίς το άγχος και την ταλαιπωρία που είχαν μέχρι σήμερα.

Η σημασία του είναι αυτονόητη, καθώς τούτη εδώ η περιοχή είναι αρκετά μακριά, και από το Κέντρο Υγείας των Σοφάδων και από το Νοσοκομείο της πόλης. Η λειτουργία του  Αγροτικού Ιατρείου της Ρεντίνας ωστόσο, δεν είναι απλώς δικαίωμα. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της δημοκρατικής Πολιτείας.

Είναι μια υποχρέωση που εκπληρώνεται παρόλες τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της κρίσης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά, αντίθετα, καταφέραμε να αυξήσουμε, έστω λίγο, τις δαπάνες για την υγεία και για την παιδεία.

Και επιπλέον, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους Έλληνες. Ανεξάρτητα από το εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

Καταφέραμε επίσης, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση. Και τώρα βάζουμε γερά θεμέλια για ένα κοινωνικό κράτος, για μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Ήδη, έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο είναι μια πραγματικότητα. Κοντά στις 500.000 συμπολίτες μας μπορούν και στέκονται ξανά στα πόδια τους. Με αξιοπρέπεια, έτσι όπως αξίζει σε μια σύγχρονη και δίκαιη κοινωνία.

Αυτές οι επιλογές μας είναι θεμελιώδεις, γιατί θέλουμε να βγούμε από την κρίση αλλά με την κοινωνία όρθια.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, επιτρέψτε μου να πώ και δυο λόγια για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ναι, φίλες και φίλοι, είναι αλήθεια.! Επιτέλους, βγαίνουμε από την κρίση. Χθές, ψηφίσαμε μια ισορροπημένη συμφωνία, όχι μνημόνιο, που κλείνει τη δεύτερη αξιολόγηση, από την οποία περιμένουμε να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Γιατί η μείωση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη για να πάρει φτερά η οικονομία. Δεν μιλάω για μια ιστορία επιτυχίας. Αυτά που συχνά ακούγαμε στις τηλεοράσεις για σαξές στόρι. Όμως, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα αντιμετωπίσουμε κάθε αρνητική πλευρά που θα προκύψει από τη συμφωνία αυτή μετά από τρία χρόνια. Γιατί ό,τι ακούσατε για τη συμφωνία, για μέτρα και αντίμετρα, δεν θα ισχύσει από τώρα, αλλά μετά από το 2019. Ίσως κιόλας να μην ισχύσει καθόλου, εάν το ΔΝΤ που απαίτησε τα μέτρα δεν συμμετάσχει τελικά στο πρόγραμμα. 

Τα δύσκολα φίλες και φίλοι, είναι πια πίσω μας. Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για την ανάπτυξη της οικονομίας. Έχουμε στα χέρια μας όλα τα εργαλεία. Νόμους, προγράμματα και χρηματοδοτήσεις. Οι άνεργοι, και κυρίως οι άνεργοι νέοι μας, πρέπει να βρούν δουλειά, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Αλλά όπως καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα μια στοιχειώδη - δίκαιη κατανομή των βαρών, έτσι πρέπει να επιδιώξουμε και τη δίκαιη διανομή των οφελών που θα προκύψουν από την ανάπτυξη. Θέλει και αυτό δουλειά. Κυρίως όμως θέλει τον κόσμο του μόχθου ενωμένο και  αποφασιστικό. Με αυτοπεποίθηση και με αγωνιστική ετοιμότητα».

Τελευταία Νέα
bottom of page