top of page

Οι Θεσσαλοί αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείου βραβεύτηκαν από τη EUROBANK

22 Ιανουαρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε στη τελετή βράβευσης των Θεσσαλών αριστούχοων απόφοιτων Λυκείου από τη EUROBANK και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρυσούλα Κατσαβριά: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για «brain drain» ούτε για χαμένες γενιές”.

 

Στην τελετή βράβευσης των Θεσσαλών αριστούχων αποφοίτων Λυκείου των Νομών Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας που βράβευσε η Εurobank στο Βόλο παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου.

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank με τίτλο «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» και στόχο την επιβράβευση των προσπαθειών μαθητών και μαθητριών από όλη τη χώρα πραγματοποιείται από το 2003 και για 15 συνεχή χρόνια με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η κα Κατσαβριά συνεχάρη όλους τους αριστούχους μαθητές για τις επιδόσεις τους και ιδιαίτερα τους Καρδιτσιώτες μαθητές, Χρήστο Βήττα από το 2o ΕΠΑΛ Καρδίτσας, Σταυρούλα- Φαίδρα Δημητρίου από το Γενικό Λύκειο Μουζακίου, Αθηνά Κακαργιά από το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Ειρήνη Κατσαρού από το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Απόστολο Λούκα από το 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Δήμητρα Μπαλαντίνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ιτέας, Αθανάσιο Παπαευαγγέλου από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων, Βασίλειο Φατόλα από το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Χρήστο Χανή από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Απόστολο Χάρμπα από το 1o ΕΠΑΛ Καρδίτσας καθώς και τον διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας κ. Λούκα, ο οποίος και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στο σχολείο του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της βουλευτή στην τελετή:

«Επιτρέψτε μου, πριν απ’ όλα, να  συγχαρώ τη Eurobank για την υλοποίηση του προγράμματος «η μεγάλη στιγμή για την παιδεία», καθώς το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να στηρίξει την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αξίζει να βρεί μιμητές, προκειμένου αυτό που λέγεται «εταιρική κοινωνική ευθύνη» να αποκτήσει σημασία μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο της μικτής οικονομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, είτε της ιδιωτικής, είτε της δημόσιας, είτε της κοινωνικής.

Το παράδειγμα της Eurobank δείχνει ότι η οικονομία υπάρχει για την ίδια την κοινωνία. Δείχνει επίσης, ότι η μόρφωση και η εκπαίδευση είναι βασικός αναπτυξιακός συντελεστής, που μπορεί να απογειώσει την πατρίδα μας και να την οδηγήσει στη δίκαιη ανάπτυξη.

Ήδη διαφαίνονται ισχυρές προοπτικές ότι η χώρα μας βγαίνει από το σκοτάδι των μνημονίων και της επιτροπείας των δανειστών. Το βεβαιώνουν όλοι οι έγκυροι - εγχώριοι και διεθνείς - φορείς, μεταξύ των οποίων και η Eurobank με τις αναλύσεις των στελεχών της.

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, το οποίο είναι στο χέρι μας να κατοχυρώσουμε και να εγγυηθούμε, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, εκείνα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Θέλω όμως να συγχαρώ όλα τα παιδιά και το καθένα ξεχωριστά, εσάς που διακριθήκατε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Θέσατε υψηλούς στόχους και δώσατε τον πρώτο σημαντικό αγώνα της ζωής σας. Εύχομαι να συνεχίσετε την ίδια επιτυχημένη πορεία ως ακαδημαϊκοί πολίτες σε όλη την διάρκεια των σπουδών σας αλλά και στη μετέπειτα ζωή σας.  

Η Πολιτεία προσπαθεί να δημιουργήσει τις καλλίτερες συνθήκες με την ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την έρευνα. Με την καλλίτερη οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Με την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τον προσανατολισμό στην υψηλή ποιότητα και την αποτελεσματική διασύνδεση με την οικονομική και την κοινωνική πραγματικότητα.

Θα έλεγα πως «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο». Όπως δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για «brain drain» ούτε για χαμένες γενιές.

Καλλίτερα όμως να το πω αλλιώς. Με τα λόγια του ποιητή:

«Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία. Πάρτε μαζί σας νερό». 

Και, επιτρέψτε μου, ταπεινά, να προσθέσω: νερό είναι η παιδεία μας.

Να είσθε όλοι καλά, πάντα αισιόδοξοι, δυνατοί και χαμογελαστοί».

Τελευταία Νέα
bottom of page