top of page

Μήνυμα για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, απυήθηνε χαιρετισμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπημένα μας παιδιά,

Αγαπητοί γονείς.

Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί.


Η φετινή 11η Σεπτεμβρίου μας βρίσκει περισσότερο αισιόδοξους. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κενά ή άλλα λειτουργικά προβλήματα. Οι θεσμικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας που θα ισχύσουν από φέτος, ενισχύουν το δημόσιο σχολειό, υπηρετούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

 Φέτος έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και βιβλία θα είναι στη θέση τους.

 Ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου,  των Διευθυντών και Διευθυντριών των σχολείων και των δυο βαθμίδων.

Κερδίσαμε ένα στοίχημα σε χαλεπούς καιρούς, μια μάχη για το αυτονόητο, όμως ο πόλεμος είναι μπροστά. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, προσήλωση και συντονισμό. Χρειάζεται η ενότητα και η συνεργασία όλων για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας για αύξηση των δαπανών στην εκπαίδευση, για μόνιμους διορισμούς, για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα σας εύχομαι ολόψυχα υγεία, ψυχική δύναμη, επιμονή αλλά και πίστη στον καθημερινό αγώνα σας για την πραγμάτωση κάθε εκπαιδευτικού στόχου.

Η παιδεία, θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, αποτελεί διαχρονικά τη σημαντικότερη επένδυση κάθε νέου ανθρώπου.

Υποστηρίζοντας την παιδεία στον Νομό μας και αυτή τη σχολική χρονιά,  δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για να υποστηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και να εξασφαλίσουμε σε όλους εσάς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του νομού Καρδίτσας, τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης, μάθησης και προόδου.

Υποδεχόμαστε σήμερα όλα τα παιδιά και καλωσορίζουμε ιδιαιτέρως τα πρωτάκια όλων των βαθμίδων που σίγουρα αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια και αγωνία.

Σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και ιδιαιτέρως στους εκπαιδευτικούς θέλω να μεταφέρω την αισιοδοξία μου γιατί πιστεύω  ότι τα τελευταία χρόνια έχουν τεθεί οι βάσεις για τη  συνολική αναβάθμιση  και αναμόρφωση της εκπαίδευσης. Στόχος μας ένα ισχυρό και δημιουργικό δημόσιο σχολείο, ένα σχολείο υψηλών προσδοκιών, ικανό να  διδάσκει το «μέλλον» και να αλλάζει το «παρόν».

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Τελευταία Νέα
bottom of page