top of page

“Ο Βασίλης Μπρακατσούλας συνομίλησε με την ιστορία”

3 Νοεμβρίου 2018

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, απυήθηνε χαιρετισμό με αφορμή την εκδήλωση για τον Βασίλη Μπρακατσούλα και εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρυσούλα Κατσαβριά: “Ο Βασίλης Μπρακατσούλας συνομίλησε με την ιστορία”

 

Στην τιμητική εκδήλωση για τον Βασίλη Μπρακατσούλα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακκή 3 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Παυσίλυπο, παραβρέθηκε και μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας, τον Δικηγορικό Σύλλογο, την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών και φορείς της γενέτειράς του – των Καναλίων,  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Κατσαβριά, έχει ως εξής:

“Χαιρετίζω με χαρά τη σημερινή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον εξέχοντα συντοπίτη μας, τον Βασίλη Μπρακατσούλα.

Ο Βασίλης Μπρακατσούλας είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που σφράγισε με πάθος και αγωνιστικότητα τη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Τα Κανάλια της Καρδίτσας είναι υπερήφανα για το δικό τους παιδί.

Η Καρδίτσα είναι υπερήφανη για τον άνθρωπο που, σε όλες τις πτυχές της επιστημονικής, της επαγγελματικής, της πολιτικής, της κοινωνικής και της πολιτιστικής του διαδρομής, επέδειξε ανεπίληπτο ήθος, εξαιρετική συνέπεια, απαράμιλλο θάρρος, ακάματη δημιουργικότητα, γνήσια κοινωνική ευαισθησία, μοναδική ανθρωπιά, απίστευτη προσήλωση σε αρχές   και, πάνω απ’ όλα, αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με τα στοιχεία αυτά ο Βασίλης Μπρακατσούλας συνομίλησε με την ιστορία. Και με την παρουσία του, το λόγο και το έργο του, τη γραφίδα και τη δράση του, υπηρέτησε και λάμπρυνε την πολιτική σκηνή της χώρας μας.

Στο πρόσωπό του η πατρίδα κέρδισε έναν ανυστερόβουλο μαχητή.

Η δημοκρατία κέρδισε έναν ανυπόκριτο υπερασπιστή.

Οι προοδευτικές ιδέες και η προοδευτική παράταξη κέρδισαν έναν ανιδιοτελή αγωνιστή.

Ο χώρος της νομικής επιστήμης και του πνεύματος κέρδισαν έναν αξιόπιστο εκφραστή τους.

Αυτά, δεν τα βεβαιώνουν μόνο  οι συναγωνιστές και οι φίλοι σου. Τα επι-βεβαιώνουν και οι, κατά καιρούς, πολιτικοί σου αντίπαλοι, για τους οποίους είσαι πάντα ένας αξιόπιστος συνομιλητής.

 

Αγαπητέ Βασίλη,

Αποτελείς ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση. Η  επιβλητική σου παρουσία στα τοπικά μας πράγματα και στη γενικότερη δημόσια ζωή της χώρας, μας υποδεικνύει τον τρόπο του πολιτεύεσθαι αλλά και τον τρόπο του αγώνα, για την πατρίδα και την κοινωνία.

Ιδιαίτερα σήμερα που η λαβωμένη από τη χρεοκοπία Ελλάδα, ξαναβρίσκει το δρόμο της. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η μεταμνημονιακή περίοδος, επιβάλλουν σύνθετα καθήκοντα στον αγώνα μας για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας και την επιδίωξη της δίκαιης ανάπτυξης. Και έχω την πεποίθηση ότι, με πατριωτική και κοινωνική ενότητα, θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες αυτές προκλήσεις, αντλώντας δύναμη, αισιοδοξία και ισχυρή θέληση από τους αγώνες και τη ζωή ανθρώπων, όπως εσύ.

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου, κυρίες και κύριοι, να καταθέσω και τη δική μου – ταπεινή μαρτυρία, προκειμένου να αναδείξω μιαν άλλη πτυχή της πολυσχιδούς προσφοράς του Βασίλη Μπρακατσούλα στη γενέτειρά μας, την Καρδίτσα.

Πρόκειται για τη μετατροπή της πρώτης Ηλεκτρικής Εταιρείας της πόλης της Καρδίτσας, σε Πνευματικό Πολυχώρο, έργο που αποτέλεσε την αιτία να αναπτύξουμε στενούς, προσωπικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. 

Ο Βασίλης και η οικογένειά του, εργάστηκαν και πέτυχαν την κήρυξη του εργοστασίου, σε διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, καθώς πρόκειται  για ένα σύνθετο βιομηχανικό κτίριο του 1900.

Κατόπιν, ανέλαβαν ως δωρητές προς το Δήμο Καρδίτσας, την απαιτητική  μελέτη συντήρησης, αναστήλωσης,  αποκατάστασης, επανάχρησης του κτιρίου και ανάπλασης  του περιβάλλοντα χώρου, αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στόχος είναι να αποκτήσει η πόλη μια στέγη γραμμάτων και τεχνών, και να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του ευρύτερου χώρου του μνημειακού συνόλου, της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Από κοινού, καταφέραμε την  τελική ένταξη του έργου  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  και τη  χρηματοδότηση του Δήμου Καρδίτσας με 3 εκατ. Ευρώ, για την υλοποίησή του.

Αγαπητέ μου Βασίλη,

Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αφειδώλευτη φιλία σου και τη συνεχή ενθάρρυνση και συμβουλευτική υποστήριξή σου, στα πρώτα μου βήματα στο Κοινοβούλιο.

Τα Κανάλια και η Καρδίτσα είναι υπερήφανη για σένα, για το εκλεκτό της παιδί, το προικισμένο με αυτό το υπέροχο μυαλό, τη γενναία ψυχή και την αδάμαστη θέληση.

Δεν υπάρχει τιμή που να μπορούμε να σου προσφέρουμε, εμείς οι φίλοι και οι συμπατριώτες σου! Η τιμή είναι όλη δική μας! Τιμή μας που σε γνωρίσαμε, τιμή μας που δουλέψαμε μαζί σου, τιμή μας να μοιραζόμαστε τα οράματα και τον αγώνα σου για τη χώρα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Σε ευχαριστούμε. Να είσαι πάντα καλά”.

Τελευταία Νέα
bottom of page