top of page

Εισήγηση του προσκεκλημένου Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτη Φωτίου, με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Συντονισμός πολιτικών και δράσεων για τους Απόδημους του Ελληνισμού» και Επικύρωση του ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΔΡΑΣΕΩΝ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και «Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας». Πορεία υλοποίησης – ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινο

19 Δεκεμβρίου 2015

Η κυρία  Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό την προεδρία του κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εισήγηση του προσκεκλημένου Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτη Φωτίου, με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Συντονισμός πολιτικών και δράσεων για τους Απόδημους του Ελληνισμού», 2. Επικύρωση του ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΔΡΑΣΕΩΝ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, 3. «Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας».

Ήθελα κι εγώ να καλωσορίσω τους εκλεκτούς μας προσκεκλημένους.

Ήταν πολύ σημαντική αυτή η ευκαιρία να ακούσουμε όλα όσα μας είπατε και νομίζω ότι θα είναι και πάρα πολύ χρήσιμο να μπορέσουμε πρακτικά να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις, τις οποίες πραγματικά μπορούμε, πολύ συγκεκριμένα, στον τομέα του πολιτισμού, στο τομέα της παιδείας, να δούμε για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που είπατε.

Εγώ είχα την ευκαιρία, αρκετά χρόνια πριν, μέσα από τη δουλειά μου να έρθω σε επαφή με πολιτιστικούς συλλόγους και οργανισμούς της Κύπρου, όπου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολιτιστικές ανταλλαγές και να δεθούμε μέσα από αυτές και νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε, σε πρώτη φάση, αυτή μας την κοινή δραστηριότητα.

 

Επίσης και στον τομέα του βιβλίου, ξεκινώντας από τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των σχολείων μας, να δούμε δράσεις, δηλαδή, από κοινού τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και με το Υπουργείο Παιδείας, να τις σχεδιάσουμε στοχευμένα και να ξεκινήσουμε πολιτιστικές ανταλλαγές με θεματικές ενότητες. Μέσα από αυτές νομίζω ότι θα είναι μια πρώτη επαφή για να ξεκινήσουμε να κουβεντιάζουμε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό που είχαμε αυτή την ευκαιρία σήμερα και νομίζω ότι και με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που συμμετέχουν σήμερα στην Επιτροπή μας, αν έχουμε την ευκαιρία σε μια ιδιαίτερη συνάντηση να ανταλλάξουμε απόψεις, μπορούν να βγουν πάρα πολύ χρήσιμες ιδέες και να είναι το εφαλτήριο, όπως είπατε, για να αρχίσουμε να συντονίζουμε τέτοιες δράσεις.

 

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν εδώ.

Τελευταία Νέα
bottom of page