top of page

"Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.) και του Ελληνικού Δημοσίου και λοιπές διατάξεις"

26 Σεπτεμβρίου 2018

Η κυρία  Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε  σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.) και του Ελληνικού Δημοσίου και λοιπές διατάξεις".

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα κυρώσαμε τη Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», έτσι και σήμερα, ερχόμαστε να κυρώσουμε τη Σύμβαση με το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ». Τα δύο αυτά Ιδρύματα είναι από τα κορυφαία στη χώρα και η σύμπραξη τους με το δημόσιο - ιδιαίτερα για τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας- αποτελεί μια ξεχωριστή, μια εξαιρετική συνέργεια, η οποία έχει ως ωφελούμενο αποδέκτη το σύνολο της κοινωνίας.

Είναι γεγονός ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ω.Κ.Κ.), με την πολυετή παρουσία του, την άρτια υλικοτεχνική του υποδομή και την πολύ υψηλού επιπέδου στελέχωση, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην καρδιοχειρουργική και την προσφορά πρότυπων υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες σημαντικών μορφών του ιατρικού κόσμου, το Κέντρο έχει λειτουργήσει και ως σημείο αναφοράς, με βάση το οποίο έχει αναβαθμιστεί συνολικά ο τομέας της καρδιολογίας στη χώρα μας.

Με τη δωρεά των 70 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλίζεται η ίδρυση και  ο εξοπλισμός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, η σύσταση και λειτουργία σύγχρονης και πλήρως ανανεωμένης Παιδιατρικής Κλινικής, - μάλιστα, εξειδικευμένης στην παιδική καρδιολογία και καρδιοχειρουργική -,η δημιουργία ελικοδρομίου για την επείγουσα μεταφορά ασθενών και μοσχευμάτων, ο εκσυγχρονισμός και η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η πλήρης αναβάθμιση της σημερινής υποδομής του Ωνασείου.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι και αυτή η δωρεά αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο είναι βασικός πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής και κατάκτηση της κοινωνίας των πολλών. Τα οφέλη είναι προφανή για τα δημόσια οικονομικά, για την απασχόληση στον ιατρικό χώρο, για το μέλλον της καρδιοχειρουργικής και για την υγεία των πολιτών.

Ως τέτοια, η δωρεά είναι, φυσικά, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα και έχω την πεποίθηση πως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα διαπρέπει και στο μέλλον, ως ένα σημαντικό κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ.

Τελευταία Νέα
bottom of page