top of page

Διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.)

15 Ιουλίου 2016

Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα:  "Διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.)"

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:  "Διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.)"

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) στο Ελληνικό Δημόσιο θα γίνει τον Οκτώβριο του 2016, όπου το διάστημα αυτό θα αρχίσουν και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.).

Επειδή με την ανάπτυξη των νέων υποδομών της Ε.Β.Ε., η πολιτεία αναλαμβάνει και τη μεγάλη υποχρέωση να παράσχει τους απαραίτητους πόρους που θα εξασφαλίζουν τη βιώσιμη, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Επειδή όπως έχει ανακοινωθεί, έχει εξασφαλισθεί το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλύπτει τις υποχρεώσεις της Ε.Β.Ε. για τις υπηρεσίες που θα της παρέχει το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και που αφορούν κυρίως τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του κέντρου για το έτος 2017, καθώς και την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης.

Επειδή δεν έχει ανακοινωθεί πώς θα διασφαλισθεί το υπόλοιπο του προϋπολογισμού της Ε.Β.Ε.,  το οποίο αφορά την κάλυψη των κύριων υπηρεσιών της ως Εθνική Βιβλιοθήκη και οι οποίες στοχεύουν στην καταγραφή και διαφύλαξη της ελληνικής σκέψης και ιστορίας, καθώς επίσης και στη δυνατότητα πρόσβασης τους από κάθε πολίτη.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Ποιες είναι οι διαδικασίες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και σε ποιο σημείο βρίσκονται;

 

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου

Τελευταία Νέα
bottom of page