top of page
Search
  • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Παλαιά Ηλεκτρική: Ήρθε η ώρα της δημοπράτησης για τη μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπογραφή για την τελική έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου η Παλιά Ηλεκτρική να μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παλαιά Ηλεκτρική: Ήρθε η ώρα της δημοπράτησης για τη μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο


Υπεγράφη η τελική έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου η Παλιά Ηλεκτρική να μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο.


Τη σχετική τελική έγκριση και απόφαση υπέγραψε στις 23 Απριλίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων και Κτιρίων, κ. Αλέξανδρος Ξενάκης, αντίγραφο της οποίας παρέδωσε στη βουλευτή Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα ώστε να δημοπρατηθεί το έργο αυτό καθώς, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη ενταχθεί στο ΠΔΕ και χρηματοδοτείται με 3 εκατ. €. Βεβαίως, απαιτήθηκε η στενή παρακολούθηση και η συντονισμένη πολιτική παρέμβαση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου, από κοινού με τον κ. Βασίλη Μπρακατσούλα και τον Δήμο Καρδίτσας, προκειμένου να επιλυθούν διάφορα γραφειοκρατικά θέματα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες έγκρισης. Αποτέλεσμα ήταν η προσαρμογή της μελέτης στις προδιαγραφές που έθεσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.


Η μετατροπή της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας σε Πολιτιστικό Κέντρο – Εκθεσιακό χώρο θα συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της Καρδίτσας. «Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του έργου αυτού για τον πολιτισμό αλλά και την τοπική οικονομία, προχωράμε στην υλοποίησή του. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε τέτοιες παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη», είχε δηλώσει ο Αλέξης Χαρίτσης τον Ιούνιο του 2017, όταν ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με απόφασή του, είχε εντάξει το έργο αυτό στο ΠΔΕ.


Είχαν προηγηθεί Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή προς τον υπουργό Εσωτερικών το 2016 για την ανάδειξη του θέματος, επανειλημμένες συναντήσεις της Χρυσούλας Κατσαβριά με τον κ. Βασίλη Μπρακατσούλα και τελικά συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα του έργου και συνέβαλε καθοριστικά στη χρηματοδότησή του. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό καθώς και στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και τις υπηρεσίες του Δήμου.


Υπενθυμίζεται ότι η σχετική μελέτη αποτελεί δωρεά των αδελφών Βασίλη και Αθανάσιου Μπρακατσούλα προς τον Δήμο Καρδίτσας επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Παπαλού, το 2011. Τη μελέτη αυτή την επανακατέθεσαν επικαιροποιημένη τον Ιούνιο του 2017, και με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε η ένταξη του έργου στο ΠΔΕ. Έκτοτε, το Τεχνικό Γραφείο Μπρακατσούλα, εκπροσωπούμενο από τον κ. Αναστάσιο Μπρακατσούλα και την τεχνική του ομάδα, παρακολουθεί στενά την πορεία της μελέτης και συνεργάζεται με την βουλευτή και τον Δήμο Καρδίτσας για την επίλυση όλων των διοικητικών και τεχνικών θεμάτων που ανακύπτουν.


Η πολύτιμη δωρεά των αδελφών Μπρακατσούλα επιτέλους αξιοποιείται. Η Παλιά Ηλεκτρική θα δώσει ξανά το φως και τη ζεστασιά της, στην τέχνη και την πνευματική δημιουργία του τόπου μας. Οι πολιτιστικοί φορείς και οι δημιουργοί της Καρδίτσας θα αποκτήσουν, πλέον, το δικό τους σπίτι.


2 views0 comments
bottom of page