top of page
Search
  • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του και άμεσα να ανασυνταχθεί

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του και άμεσα να ανασυνταχθεί»

Η αγωνία όλων μας να ξεπεράσουμε την κρίση και να επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και κανονικότητας, δημιουργεί σε πολλούς την ιδέα ότι επιτυχία είναι να γίνουν όλα όπως ήταν πριν την κρίση. Η γνώμη μας είναι ότι η περίοδος πριν την κρίση προετοίμασε την κατάρρευση της οικονομίας, την διάλυση της κοινωνικής συνοχής και τη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Δεν μπορούν να γίνουν όλα όπως ήταν πριν. Μπορούν και πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή στις βάσεις που ορίσαμε ως κοινωνία με την επιλογή να εμπιστευθούμε το όραμα της αριστεράς. Οι εργασιακές σχέσεις, η οικονομία, η προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεών μας, γιατί πιστεύουμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη θα στεριώσει μόνο αν επικρατήσει ένα μοντέλο ισορροπίας και δικαιοσύνης ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις αλλά και του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Ο λαός κουράστηκε να περιμένει και κάποιες φορές σχηματίζει την εντύπωση ότι οι νεοφιλελεύθεροι που κυβέρνησαν και στο παρελθόν, μπορούν να εγγυηθούν την ανάπτυξη. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη του κεφαλαίου εις βάρος του λαού και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σήμερα, και ενώ περάσαμε τόσα πολλά, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε στην αφετηρία των δεινών μας και την επικύρωση Πολιτικών και πολιτικών που μας έφεραν στην άκρη του γκρεμού. Πολιτικών που δεν αντέχουν άλλο μακριά από τις καθιερωμένες εξουσίες τους και είναι έτοιμοι να παρασύρουν τους Έλληνες άλλη μια φορά στον σκοταδισμό των εργασιακών σχέσεων και στην εξάρτηση της οικονομίας μας από τα συμφέροντα και τις διαθέσεις των μεγάλων συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. Εντοπίζει τα λάθη και τις αδυναμίες της κυβέρνησης και του κόμματος. Μαθαίνει από αυτά και ανασυντάσσεται προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες όσων τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με υπομονή και πολλή δουλειά. Έχουμε μπροστά μας μια μεγαλύτερη μάχη, αυτή των βουλευτικών εκλογών, από την έκβαση της οποίας εξαρτάται η σταθερή πορεία της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, η πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη.

Η προσωρινή άνοδος της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, δίνει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του και άμεσα να ανασυνταχθεί.

Η μεσαία τάξη κατέρρευσε στην Ελλάδα το 2010-2014 και το γνωρίζουμε όλοι. Η κυβέρνησή μας κληρονόμησε μια κατάσταση όπου έπρεπε να συνδυάσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση με μια εντυπωσιακή ανάκαμψη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα οποία είχαν βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας (4 στα 10 νοικοκυριά το 2015). Αυτό το πετύχαμε.

Πολίτες που ασκούν ελευθέρια επαγγέλματα, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και κυρίως τα μεσαία στρώματα, βάσταξαν το μεγάλο βάρος της φορολόγησης. Η στρατηγική μας από το 2019 αποσκοπεί στην αποκατάσταση αυτών των κοινωνικών κατηγοριών, που έστειλαν με τόσο ευδιάκριτο τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές του Μαΐου.

Πολλά έγιναν και ακόμα πιο πολλά πρέπει να γίνουν. Αν αποδείξαμε κάτι αυτή την τετραετία είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα, έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις προς όφελος ΟΛΩΝ. Αφουγκραζόμαστε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Οι πολίτες είδαν στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη κυβέρνηση που ήταν ικανή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Μπορούν να σκεφτούν με σύνεση και να αποφασίσουν με ψυχραιμία, προκειμένου να δώσουν σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης την ευκαιρία να δουν μια νέα, ισχυρή Ελλάδα που πατάει στα πόδια της, που έχει ξεχρεώσει με το κακό παρελθόν της, που έχει αλλάξει νοοτροπίες και δεν έχει ψευδαισθήσεις.


4 views0 comments
bottom of page