top of page
Search
  • Writer's pictureΧρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

Νέα χρονιά, Νέοι Ορίζοντες για τα τμήματα π. ΤΕΙ Καρδίτσας

Η κυρία Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε στη κοπή πίτας των τμημάτων ΤΕΙ Καρδίτσας και εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα χρονιά, Νέοι Ορίζοντες για τα τμήματα π. ΤΕΙ Καρδίτσας

Η Βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, παραβρέθηκε στην ετήσια κοπή πίτας των π. Τμημάτων του π. ΤΕΙ/Θ με έδρα την Καρδίτσα, μετά από πρόσκληση Αντιπρύτανη του π. ΤΕΙ/Θ και νυν μέλους του συμβουλίου μετάβασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μ. Βραχνάκη.

Η βουλευτής στο χαιρετισμό που απηύθυνε, σημείωσε τα εξής:

«Είναι σημαντική στιγμή για μένα και μεγάλη τιμή, να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Και αυτό γιατί μετά από πολλούς δύσκολους αλλά ωραίους αγώνες, από φέτος μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα τμήματα του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας. Όλοι μαζί πιστέψαμε και πετύχαμε την αναβάθμιση, τον νέο προσανατολισμό του και τις ευοίωνες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του.

Η σημερινή εκδήλωση είναι ταυτόχρονα και ένας φόρος τιμής στην ιστορία των τμημάτων και στην προσφορά των ακαδημαϊκών, που κράτησαν υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Είναι μια συμβολική ημέρα με την οποία δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στη νέα γενιά, μια γενιά με ανανεωμένες προοπτικές, που διεκδικεί δίκαιους ορίζοντες.

Ολοκληρώσαμε την ακαδημαϊκή συγκρότηση ανώτατων ιδρυμάτων ικανών να στηρίζουν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιφέρειας, να επενδύουν στο μέλλον, στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας, στην κοινωνία των αξιών, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Το σύνολο των μεταρρυθμιστικών τομών που προωθήσαμε, γεφυρώνει τα περιφερειακά χάσματα, φέρνει οξυγόνο στη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού.

Τα τρία μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα: το Εθνικό Καποδιστριακό, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μπήκαν σε μια πολύ σημαντική συνέργεια με τα δύο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας. Έκαναν ελκυστική και ενδιαφέρουσα τη συλλογική προσπάθεια, εγκαινιάζοντας μια βαθύτατη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην εκπαίδευση, την κοινωνία και την οικονομία.

Μιλώντας ιδιαίτερα για τον νομό μας, την Καρδίτσα, αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση γιατί θέσαμε τις βάσεις ενός ισχυρού ακαδημαϊκού κόμβου, με 5 ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα και 3 σημαντικά ερευνητικά ινστιτούτα.

Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας των τμημάτων της Καρδίτσας και τη φοιτητική κοινότητα, που υποστήριξαν αυτή την τόσο σημαντική μεταρρύθμιση που είμαι βέβαιη ότι θα αναμορφώσει το ακαδημαϊκό προφίλ της περιοχής μας και θα δημιουργήσει για τους φοιτητές νέες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε τομείς αιχμής με ουσιαστική προοπτική.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς και ειδικά τον αντιπρύτανη, κ. Βραχνάκη, για την συμβολή σας στην επιτυχία αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος. Με τη γνώση και τη διορατικότητά σας σταθήκατε, όλο το προηγούμενο διάστημα, εγγυητές της ενότητας και υποστηρίξατε έναν γόνιμο δίκαιο και δημοκρατικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα.

Οι προτάσεις και οι επισημάνσεις σας φώτισαν πολλές φορές δύσκολα σημεία της διαβούλευσης. Έθεσαν τις βάσεις για την νέα αρχιτεκτονική του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που στηρίχθηκε ουσιαστικά στην ανανεωτική ενσωμάτωση των ΤΕΙ. Έτσι τα νέα τμήματα αξιοποιούν τις θεματικές και κτηριακές υποδομές των ΤΕΙ, προστατεύουν και αξιοποιούν το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό τους.

Από αυτή τη χρονιά, θα έχουμε στον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, το κεκτημένο ενός Νέου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με τεράστιες και πολλαπλασιαστικές δυνατότητες για την περιφερειακή και την τοπική ανάπτυξη. Με τον εξωστρεφή προσανατολισμό του θα εισάγει το διαφορετικό και το καινούργιο από όλα τα διεθνή κέντρα παραγωγής γνώσης και τεχνογνωσίας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η επιτυχία των τμημάτων της Καρδίτσας και η αποτελεσματικότητα της όλης μεταρρύθμισης πέφτει στους δικούς σας ώμους και ότι το Συμβούλιο Μετάβασης ουσιαστικά θα επιφορτιστεί με την υλοποίηση και την προσαρμογή των δομών στη νέα πραγματικότητα. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Εύχομαι επίσης, στους καθηγητές και τους φοιτητές όλων των τμημάτων της Καρδίτσας, μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά, γεμάτη αισιοδοξία και γνώση.»


2 views0 comments
bottom of page