top of page
20130714154329!SYRIZA.png

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

2015-2019

report-clipart.png
color section - 6.jpg
1Τ_tractor.png

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα θέματα των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων του νομού μας, ήταν πάντα προτεραιότητά μας. Η πολιτική που ακολουθήσαμε στον πρωτογενή τομέα ήταν πολιτική εκσυγχρονισμού σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση του εισοδήματός τους καθώς και τη δημιουργία υποδομών – κυρίως στον τομέα των αρδευτικών έργων.

Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας καθώς και με συνεχή διαβήματα στην πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ:

 • Στηρίξαμε το ρόλο του Εθνικού Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας και του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων, στην κατεύθυνση της περαιτέρω στελέχωσης και της ενίσχυσης των υποδομών και του εξοπλισμού τους

 • Πετύχαμε τη «Σύνταξη Εθνικού Σχεδίου για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας»

 • Αναδείξαμε την ανάγκη «Προώθησης και στήριξης των συλλογικών σχημάτων παραγωγής»

 • Συνεργαστήκαμε και επιλύσαμε προβλήματα των αγροτών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ

 • Συμμετείχαμε σε συσκέψεις για πιλοτικά προγράμματα στο νομό μας με χρήση μεθόδων Γεωργίας Ακριβείας

 • Θέσαμε, με επίκαιρη ερώτηση, το ζήτημα του τι αναλογεί στο Νομό Καρδίτσας: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ενέργειες προώθησης, εξειδίκευσης ανά τομέα και προϊόν, υλοποίησης και ενημέρωσης»

 • Ενθαρρύναμε τη γυναικεία συμμετοχή στην αγροτική οικονομία και τα συλλογικά – συνεργατικά σχήματα των αγροτών

Με Επίκαιρες Ερωτήσεις, υπομνήματα και αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη, πετύχαμε την ενίσχυση αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμός Κακάρας) και να δρομολογηθούν στην Καρδίτσα μια σειρά από μεγάλα και μικρά αρδευτικά έργα συνολικού κόστους 18,5 εκατ. €.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει:

 • στη Μελέτη Αρδευτικού Δικτύου της Λίμνης Σμοκόβου, 3 εκατ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ),

 • στην αντικατάσταση των κεντρικών διωρύγων του υπάρχοντος Αρδευτικού Δικτύου της Λίμνης Ταυρωπού, 11,250 εκατ. € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)  και

 • στην υπογειοποίηση και τον εκσυγχρονισμό δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Σελλάνων, 4,296 εκατ. € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Τα έργα αυτά, ανταποκρίνονται στα χρόνια αιτήματα των αγροτών του νομού μας καθώς θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση της παραγωγής και ταυτόχρονα θα έχουν μεγάλη οικονομική απόδοση. Εντάσσονται στη λογική της εξοικονόμησης υδάτινων και ενεργειακών πόρων καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος και αποδεικνύουν ότι η πολιτική μας στηρίζει επί της ουσίας την αγροτική ανάπτυξη, την απασχόληση και το εισόδημα των αγροτών, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις που έχουμε θεσπίσει.

 • Αγωνιστήκαμε συστηματικά για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας ως προς την καλλίτερη οργάνωση της παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας του βαμβακιού και την εξασφάλιση δίκαιης τιμής.

Πιστεύουμε ότι η ενίσχυση του συνεργατισμού και των ομάδων παραγωγών, η αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος (ΕΚΒ) και του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων (ΚΖΓΠ), η προώθηση της Γεωργίας Ακριβείας, η αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και η διασύνδεση του πρωτογενούς με τον μεταποιητικό τομέα, είναι τα μόνα ασφαλή μέσα που με την προώθησή τους μπορούν να ωφεληθούν όλοι οι παραγωγοί.

Αναλυτικότερα,

με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις καθώς και με συνεχή διαβήματα στην πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ:

 • Στηρίξαμε το ρόλο του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων και του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος Καρδίτσας, στην κατεύθυνση της περαιτέρω στελέχωσης και της ενίσχυσης των υποδομών και του εξοπλισμού τους:

Δελτίο Τύπου 09/11/2018

Δελτίο Τύπου 10/05/2018

Δελτίο Τύπου 14/07/2016

Δελτίο Τύπου 14/01/2016

Δελτίο Τύπου 11/12/2015

 • Συνεργαστήκαμε και καταθέσαμε προτάσεις για τη «Σύνταξη Εθνικού Σχεδίου για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας»:

Δελτίο Τύπου 21/2/2017

 • Αναδείξαμε την ανάγκη «Προώθησης και στήριξης των συλλογικών σχημάτων παραγωγής»: 

Δελτίο Τύπου 19/10/2017

 • Συνεργαστήκαμε και επιλύσαμε προβλήματα των αγροτών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ:

Δελτίο Τύπου 23/05/2016

Δελτίο Τύπου 08/12/2015

 • Συμμετείχαμε σε συσκέψεις για τη χρήση μεθόδων Γεωργίας Ακριβείας:

Δελτίο Τύπου 13/03/2018

 • «Με 18,6 εκατ. € για αρδευτικά έργα επιταχύνεται η αγροτική ανάπτυξη της Καρδίτσας»:

Δελτίο Τύπου 22/05/2019

color section - 8.jpg
2T_society.png

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και στηρίξαμε ενεργά την ανάπτυξη της Κοινωνικής Πολιτικής. Προβήκαμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις, με την πεποίθηση ότι οι κοινωνικές δαπάνες είναι παραγωγικές, καθώς για κάθε 100€ δαπάνη αντιστοιχούν 130€ που επιστρέφουν στην οικονομία. Παράλληλα στηρίζουμε τον κοινωνικό πυλώνα που καθιστά την ανάπτυξη βιώσιμη, δίκαιη και με κοινωνική συνοχή.

 • Συνεργαστήκαμε στενά με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για την υλοποίηση του θεσμού των  Σχολικών Γευμάτων, σχεδόν σε όλα τα σχολεία των  Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων. Ενός θεσμού που βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και των οικογενειών τους, γεγονός που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 • Συμβάλαμε καθοριστικά στην επαναλειτουργία της κατασκήνωσης  «Νεράιδας» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, που χρηματοδοτήθηκε με 45.000€ το 2017, 200.000€ το 2018 και 160.000€ για το 2019, από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης,  για έργα υποδομών και για τα λειτουργικά έξοδα της κατασκήνωσης. Ήδη από το καλοκαίρι του 2018 η κατασκήνωση επαναλειτούργησε με δύο κατασκηνωτικές περιόδους φιλοξενώντας πλήθος παιδιών.

 • Συνεργαστήκαμε με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και παρακολουθήσαμε στενά τις εργασίες αποπεράτωσης και τις διαδικασίες απόδοσης των 218 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους το 2017, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης και λειτουργίας του σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό πραγματικό στολίδι με άρτιες υποδομές και υπέροχο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

 • Συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενεργήσαμε καταλυτικά  για την παράδοση του στρατοπέδου «Λουμάκη» στο λαό και τον Δήμο της Καρδίτσας, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον μεγάλο πάρκο (πάνω από 50 στρέμματα μέσα στην πόλη). Προβλέπεται η δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Καρδιτσιωτών.

 • Με επιμονή προωθήσαμε ένα δίκαιο αίτημα για την παραχώρηση από το Ταμείο Στρατού μέρους του κτιρίου της Στρατολογίας για τις ανάγκες στέγασης του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, «ΦΛΟΓΑ» καθώς και της Φιλαρμονικής Καρδίτσας στο ίδιο κτίριο.

 • Επιδιώξαμε και εξασφαλίσαμε, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, τη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στην Καρδίτσα, για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων πολιτών του νομού. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος για την εγκατάστασή του.

 • Συμβάλαμε καθοριστικά στη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και την ένταξή του στις δομές του Εθνικού Δικτύου για την προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα  πολλών ετών που έγινε πράξη  με την ένταξη του  Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. 

 • Μεριμνήσαμε για την ένταξη των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων στα προγράμματα ολιστικής πολιτικής κοινωνικής ένταξης των Ρομά. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αντιμετώπιση και η επίλυση των προβλημάτων τους ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών στις περιοχές όπου κατοικούν. Προτείναμε την ένταξη των μονίμων κατοίκων Ρομά του Δήμου Σοφάδων στο επιχειρησιακό σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής και με κίνητρα στους ΜΗ Δημότες Ρομά να εγκατασταθούν στις περιοχές που ανήκουν πραγματικά.

Περισσότερα στοιχεία των πολιτικών και των δράσεών μας:

 • Διεύρυνση και επέκταση του θεσμού των Σχολικών Γευμάτων στο Νομό Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 12/02/2019

Δελτίο Τύπου 25/09/2018

 • Επίσκεψη στην Πρόνοια Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 14/11/2016

 • Εξασφαλίστηκε μια γωνιά για τη ζεστασιά του Πανελλήνιου Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» και των γονέων και μελών του στην Καρδίτσα:

Δελτίο Τύπου 19/12/2016

 • Η λειτουργία των κατασκηνώσεων βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής:

Δελτίο Τύπου 01/06/2018

Δελτίο Τύπου 19/09/2018

 • Άνοιξε ξανά για τα παιδιά η κατασκήνωση της «Νεράιδας» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα:

Δελτίο Τύπου 31/07/2018

 • Παραδόθηκε το στρατόπεδο «Λουμάκη» στο λαό της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 22/05/2017

 • Διεκπεραίωση υποθέσεων του ΟΓΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας:

Δελτίο Τύπου 27/09/2017

 • Παραδόθηκαν οι Εργατικές κατοικίες της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 26/05/2017

 • Παρεμβάσεις και δράσεις για τους Ρομά με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις περιοχές όπου κατοικούν καθώς και την εξομάλυνση των προβλημάτων εκπαίδευσής τους:

Δελτίο Τύπου 01/10/2018

Δελτίο Τύπου 15/05/2017

Δελτίο Τύπου 25/04/2017

Δελτίο Τύπου 24/02/2017

Δελτίο Τύπου 16/06/2016

 • Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας στο πλευρό των εργαζομένων «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε.»:

Δελτίο Τύπου 13/06/2016

 • Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 18/07/2017

color section - 7.jpg
3Τ_health2.png

ΥΓΕΙΑ

Το 2015 παραλάβαμε ένα διαλυμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τραγική εικόνα των ανάλγητων πολιτικών των 2 πρώτων μνημονίων, με 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Πρώτη μέριμνά μας ήταν η απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους  Έλληνες, ασφαλισμένους και μη.

Αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία, ενισχύσαμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Προχωρήσαμε σε 19.000 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού.

 • Παραλάβαμε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας υποστελεχωμένο και με παλιό κτιριακό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Με στοχευμένες παρεμβάσεις εργαστήκαμε για την επίλυση των προβλημάτων σχετικά με τα άμεσα προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, την απόκτηση του αξονικού τομογράφου και τη λειτουργία της Ψυχιατρικής και της Γυναικολογικής Κλινικής. Με συχνές παρεμβάσεις και υπομνήματα προς το υπ. Υγείας και την 5η ΥΠΕ, διεκδικήσαμε την επίλυση προβλημάτων του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των δομών υγείας του νομού.

 • Χρηματοδοτήθηκαν αναβαθμίσεις του εξοπλισμού του νοσοκομείου ενώ οι γιατροί που υπηρετούν σήμερα είναι 72 (από 58 που ήταν το 2015) και έχουμε δρομολογήσει μέσω των επικείμενων διορισμών να φτάσουν τους 90. Αυξήσαμε το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αλλά και τους επικουρικούς γιατρούς κατά 25 % περίπου. Το βέβαιο είναι ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και το νοσοκομείο μας πρέπει να ανακαινιστεί ριζικά. Έγιναν σχετικές παρεμβάσεις στο υπ. Υποδομών, από κοινού των τριών βουλευτών του νομού  με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αποκατάσταση των υποδομών του νοσοκομείου. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο νοσοκομείο και για αυτό το σκοπό θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

 • Ενισχύθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την ίδρυση Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στα αστικά κέντρα. Στην πόλη μας λειτουργούν δύο Τ.Ο.Μ.Υ. που εξασφαλίζουν ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις και συνταγογράφηση για όλους τους συμπολίτες μας.

 • Ευοδώθηκε η συστηματική προσπάθειά μας, μετά και από Επίκαιρη Ερώτησή μας, ώστε, το αναξιοποίητο για πολλά χρόνια ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ, να μετατραπεί σε σύγχρονο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση παρέχοντας υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας. (ένα από τα 11 αυτού του τύπου που θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλη τη χώρα). 

 • Συμβάλαμε στην παράδοση και λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Ρεντίνας.

 • Ενισχύθηκε με 1 επιπλέον ασθενοφόρο η δύναμη του ΕΚΑΒ Κ.Υ. Σοφάδων.

Αναλυτικότερα:

 • Γενικό  Νοσοκομείο Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 27/07/2016

 • Το ΚΕΦΙΑΠ Καρδίτσας μετατρέπεται σε σύγχρονο Ανοιχτό Κέντρο Αποκατάστασης:

Δελτίο Τύπου 26/10/2018

Δελτίο Τύπου 30/09/2016

 • Συνάντηση με τον αντιπροέδρο του ΕΚΑΒ Μ. Μυλωνά:

Δελτίο Τύπου 18/11/2016

 • Ένα επιπλέον ασθενοφόρο προστέθηκε στη δύναμη του ΕΚΑΒ και του Κ.Υ. Σοφάδων, χάρη στην πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημήτρη Σίμου:

Δελτίο Τύπου 07/07/2017

 • Αγροτικό Ιατρείο στη Ρεντίνα:

Δελτίο Τύπου 19/05/2017

 • Συνάντηση με τον κ. Βάιο Βαρελά για την λειτουργία του ΚΕΚΥΚ ΑμεΑ Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 25/08/2016

 • Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή»:

Δελτίο Τύπου 19/04/2016

 • Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ. Παλαμά:

Δελτίο Τύπου 05/09/2017

color section - 2.jpg
4T_education 2.png

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σήμερα, μιλώντας για την Παιδεία, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την τεράστιας σημασίας επιτυχία της κυβέρνησης, καθώς όχι μόνον διατήρησε τις δαπάνες για την εκπαίδευση στο 2,8% του ΑΕΠ αλλά και τις αύξησε. Πρέπει να επισημανθεί η δέσμευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τους δανειστές, το 2-14, να μειώσουν αυτές τις δαπάνες στο 1,8% του ΑΕΠ!!!

Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μετά από έναν ευρύτατο διάλογο με το Υπουργείο, τις τοπικές κοινωνίες και την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και μια πολύμηνη μάχη με αντικρουόμενα συμφέροντα, λογικές και συχνά καθαρά τοπικιστικές προσεγγίσεις, ανάμεσα σε πέντε νομούς, η επίμονη και κοπιαστική στάση μας απέδωσε 5 ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα στην Καρδίτσα, από τα 32 τμήματα του νέου πανεπιστημίου, πενταπλασιάζοντας τη δύναμή του και αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο τα οφέλη για τους φοιτητές που θα το παρακολουθούν, την τοπική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας.

Η Θέση της Καρδίτσας στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αναβαθμίζεται με:

 

 • 5 ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα: 1) Κτηνιατρικής, 2)Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, 3) Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, 4)Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας, 5) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία

 • 3 Ερευνητικά Ινστιτούτα: 1)Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, 2)Βάμβακος και Αγροτικής Εκπαίδευσης, 3) Ξύλου -  Επίπλου και Ξύλινης Συσκευασίας

 • 2 διετή Τμήματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ.

 

Το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

 

Συνεργαστήκαμε στενά με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γούλα και καταφέραμε να παραμείνει το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στην Καρδίτσα, με απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπαραταχθήκαμε εξ αρχής με το δίκαιο αίτημα του Τμήματος και συνεργαστήκαμε στενά με την πρώην Υπ. Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου για την ανατροπή της απόφασης που είχε λάβει η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Α. Διαμαντοπούλου, με το περιβόητο «Σχέδιο Αθηνά»

 

 

Αυτές οι αλλαγές θα ωφελήσουν οικονομικά την τοπική οικονομία και το ακαδημαϊκό  προφίλ της πόλης μας στην οποία θα αξίζει να έρθουν νέοι από όλη την Ελλάδα για να σπουδάσουν. Ακόμη:

 • Επιμείναμε και πετύχαμε τη λειτουργία Λυκειακών Τάξεων στο Ειδικό Γυμνάσιο (ΕΕΕΕΚ) Σοφάδων, καθώς και

 • την παραμονή του Εσπερινού Σχολείου Καρδίτσας στην έδρα του.

Βιβλιοθήκες

 

Στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, μας ανατέθηκε η διερεύνηση της ανάπτυξης μιας «Εθνικής Πολιτικής για το Βιβλίο και τις Βιβλιοθήκες», που κατέληξε, μετά από συστηματικό διάλογο, στη διατύπωση ενός «Συνεργατικού Μοντέλου Λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των Δημοτικών Βιβλιοθηκών». Το ενδιαφέρον μας επεκτάθηκε στον διευρυμένο ρόλο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας (ΕΒΕ) ώστε να αποτελέσει κορυφαίο θεσμό, υπό την εποπτεία του οποίου μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι βιβλιοθήκες της χώρας.

Εξασφαλίσαμε την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών Καρδίτσας με την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Εθνική Ψηφιακή Πολιτική», σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Ενισχύσαμε με συλλογές βιβλίων 5 σχολεία του νομού, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων και συμβάλαμε στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα:

 • Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Ερευνητικά Ινστιτούτα:

Δελτίο Τύπου 10/01/2019

Δελτίο Τύπου 17/01/2019

 • Βιβλιοθήκες:

Δελτίο Τύπου 26/06/2017

 • Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας:

Δελτίο Τύπου 25/07/2016

Δελτίο Τύπου 22/06/2016

 • Άνοιξε ξανά για τα παιδιά η κατασκήνωση της «Νεράιδας» στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα:

Δελτίο Τύπου 31/07/2018

 • Το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος γιόρτασε για την  απόφαση του Υπ. Παιδείας να παραμείνει στην Καρδίτσα:

Δελτίο Τύπου 29/05/2017

 • Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη κρίση στο χώρο του βιβλίου:

Δελτίο Τύπου 15/05/2015

 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός στο δημόσιο σχολείο:

Δελτίο Τύπου 23/06/2016

 • Επαγγελματική εκπαίδευση:

Δελτίο Τύπου 06/02/2017

color section - 5.jpg
5T_growth.png

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο νομός της Καρδίτσας είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για ένα νέο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, θα αυξάνει την τοπικά παραγόμενη προστιθέμενη αξία, θα δίνει περισσότερες δουλειές, θα αυξάνει τα εισοδήματα και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των Καρδιτσιωτών.

Υπηρετήσαμε με συνέπεια τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες της πολιτικής μας στην οικονομία, οι οποίες είναι:

 

 • Η διασφάλιση του ρόλου, των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των αγροτών

 • Η μείωση του κόστους παραγωγής

 • Το νερό και η ορθολογική διαχείρισή του

 • Η βαμβακοκαλλιέργεια και η καλλίτερη οργάνωση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας του βαμβακιού και η εξασφάλιση δίκαιης τιμής

 • Η κτηνοτροφία, η προστασία των αυτόχθονων φυλών προβάτων, η ανάπτυξη δικτύου ασφαλείας της ποιότητας και της τιμής των κτηνοτροφικών προϊόντων

 • Η ενίσχυση του συνεργατισμού και των ομάδων παραγωγών

 • Η ενίσχυση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος (ΕΚΒ) και του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων (ΚΖΓΠ)

 • Η προώθηση της Γεωργίας Ακριβείας

 • Η αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)

 • Η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και η διασύνδεση του πρωτογενούς με τον μεταποιητικό τομέα

 • Η ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 • Η ανάπτυξη του τουρισμού και ιδιαίτερα του εναλλακτικού τουρισμού, με έμφαση στον θεματικό τουρισμό

 • Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ως βασικού εργαλείου της παραγωγικής ανασυγκρότησης

 • Η διεύρυνση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.)

 

Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η επιχειρηματικότητα είτε αυτή είναι ιδιωτική, είτε είναι κοινωνική, είτε ακόμη και δημόσια, πρέπει να λειτουργεί με κανόνες. Δεν μπορεί πλέον να είναι κρατικοδίαιτη. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι ασύδοτη και να λειτουργεί σε βάρος της εργασίας. Τέτοιες αντιλήψεις δεν είναι απλώς ξεπερασμένες, είναι και αντιπαραγωγικές. Υπονομεύουν όχι μόνο την κοινωνική συνοχή αλλά και τον ίδιο το ρόλο των επιχειρήσεων και γενικότερα την οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν, ιδιαίτερα στον τουρισμό, τον εναλλακτικό τουρισμό. Εκεί κατατείνουν οι προσπάθειές μας εδώ και τέσσερα χρόνια προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο οικονομικό υπόδειγμα, το οποίο θα είναι βιώσιμο και δίκαιο:

 • Οργανώσαμε το Ταξίδι Εξοικείωσης (fam trip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα. Ταξιδιωτικοί Πράκτορες (tour operators) και Δημοσιογράφοι από επαγγελματικά τουριστικά έντυπα της Πολωνίας επισκέφτηκαν την Καρδίτσα,  για να διερευνήσουν προοπτικές συνεργασίας με επιχειρήσεις της περιοχής, ώστε να αναδειχτεί η Λίμνη Πλαστήρα σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς οργανωμένου τουρισμού.

 

 • Μετά από Επίκαιρη Ερώτησή μας, αλλεπάλληλες συσκέψεις και τελικά με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μας για την επίσημη αναγνώριση και πιστοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά.

 

Ανοίγει ο ορίζοντας για την ανάπτυξη του εναλλακτικού και ιδιαίτερα του θεματικού τουρισμού στην Καρδίτσα, με την προϋπόθεση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει τις ευθύνες της.

Ακόμη, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, μετά από συντονισμένες ενέργειές μας με τον Δήμο Καρδίτσας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπεγράφη η Σύμβαση Παραχώρησης του στρατοπέδου «Λουμάκη» μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Καρδίτσας. Στη θέση του, έκτασης άνω των 50 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί πάρκο με πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ποιότητα ζωής στην πόλη και να διευρύνει την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. 

Αναλυτικότερα:

 • Το επιτυχημένο Ταξίδι Εξοικείωσης της Πολωνικής αποστολής στην Καρδίτσα δίνει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νομού:

Δελτίο Τύπου 02/04/2019

Δελτίο Τύπου 21/03/2019

Δελτίο Τύπου 16/07/2018

Δελτίο Τύπου 09/03/2017

Δελτίο Τύπου 16/02/2017

 • Συνάντηση με το Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού και περιηγητικού τουρισμού:

Δελτίο Τύπου 12/09/2018

 • Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό:

Δελτίο Τύπου 13/01/2016

 • Αναγνωρίστηκαν οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Σμοκόβου και του Σουλαντά:

Δελτίο Τύπου 07/02/2019

Δελτίο Τύπου 06/02/2018

 • Τα στρατόπεδα «Λουμάκη» και «Κιούση» αποδίδονται στο λαό της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 22/05/2017

Δελτίο Τύπου 22/07/2016

color section - 4.jpg
6T_construction2.png

ΔΙΚΤΥΑ / ΥΠΟΔΟΜΕΣ / ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πέρα από τις καλές προθέσεις για την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη, απαιτείται η ουσιαστική στήριξή της με έργα υποδομών, με αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων και με ενίσχυση των ενεργειακών πόρων. Κοινός παρονομαστής είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον καθώς έτσι επιτυγχάνεται βιωσιμότητα και αειφορία της ανάπτυξης και ποιότητα ζωής για τον πολίτη.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται:

 • Τα μεγάλα και μικρά αρδευτικά έργα (Μελέτη αρδευτικού δικτύου της Λίμνης Σμοκόβου, αντικατάσταση των κεντρικών διωρύγων του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου της Λίμνης Ταυρωπού, υπογειοποίηση και εκσυγχρονισμός δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Σελλάνων) που έχουν δρομολογηθεί, συνολικού κόστους 18,5 εκατ. € 

 • οι παρεμβάσεις στο εθνικό (Ε65) και το τοπικό οδικό δίκτυο (ο δρόμος Μουζάκι-Λ.Πλαστήρα)

 • Το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος της Μεσοχώρας

Για όλα τα παραπάνω είχαμε υποβάλει Επίκαιρες Ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς και είχαμε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τα κυβερνητικά στελέχη.

 

Ακόμη:

 • Έργο που διεκδικήσαμε με επιμονή και κερδίσαμε, ήταν η μετατροπή της «Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» Καρδίτσας σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο.

 • Προωθήσαμε και πετύχαμε την  παράδοση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του στρατοπέδου «Λουμάκη» στο λαό και το Δήμο της Καρδίτσας (πάνω από 50 στρέμματα μέσα στην πόλη) για τη μετατροπή του σε Πάρκο και Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού.

 • Εξασφαλίσαμε την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη σε όλα τα ορεινά χωριά του νομού.

 • Εξασφαλίσαμε την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών Καρδίτσας με την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Εθνική Ψηφιακή Πολιτική», σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και το Δήμο Καρδίτσας.

 • Συμβάλαμε στη χρηματοδότηση της επέκτασης του Δικτύου αποχέτευσης της  Καρδίτσας.

 • Συμβάλαμε στη δωρεάν παραχώρηση των Καπναποθηκών στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καρδίτσας, δύο ακινήτων (313 στρεμμάτων) του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας στο Δήμο Παλαμά, για τη δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος, καθώς και οικοπέδου για την κατασκευή Γηπέδου δίπλα στο Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας.

 • Γίνανε συντονισμένες προσπάθειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Λεοντάρι.

Αναλυτικότερα:

 • «Με 18,6 εκατ. € για αρδευτικά έργα επιταχύνεται η αγροτική ανάπτυξη της Καρδίτσας»:

Δελτίο Τύπου 22/05/2019

 • 3.000.000 € για την «Μελέτη Αρδευτικών Δικτύων Σμοκόβου»:

Δελτίο Τύπου 16/02/2019

 • Επίκαιρες ερωτήσεις σχετικά με την ορθή διαχείριση, τιμολόγηση και αξιοποίηση υδάτινων πόρων των λιμνών Πλαστήρα και Σμοκόβου:

Δελτίο Τύπου 29/03/2016

Δελτίο Τύπου 24/06/2015

 • Αγροτικά - Αρδευτικά - Υδάτινοι Πόροι:

Δελτίο Τύπου 13/12/2018

Δελτίο Τύπου 19/09/2017

 • «Δεν κλείνουν τα ΕΛΤΑ στο Λεοντάρι Καρδίτσας»:

Δελτίο Τύπου 10/04/2019

 • Η «Παλιά Ηλεκτρική» μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού:

Δελτίο Τύπου 28/06/2017

 • Τα στρατόπεδα «Λουμάκη» και «Κιούση» αποδίδονται στο λαό της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 22/05/2017

Δελτίο Τύπου 22/07/2016

 • «Έργα πνοής 20 εκατομμυρίων € στην Καρδίτσα»:

Δελτίο Τύπου 09/10/2016

 • Αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 31/05/2016

 • Συνάντηση με το Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο:

Δελτίο Τύπου 30/09/2015

color section - 3.jpg
7T_culture and sports.png

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας, είχε επηρεάσει αρνητικά τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας ωστόσο, έγινε προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι πολιτιστικές και οι αθλητικές υποδομές του νομού Καρδίτσας. Επίσης, χρηματοδοτήθηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και κορυφαίες εκδηλώσεις του νομού, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή δόθηκε προτεραιότητα στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγιναν πολλές συναντήσεις με την κυβερνητική ηγεσία και συνάφθηκαν Προγραμματικές Συμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τους Δήμους, για την αποκατάσταση και συντήρηση αθλητικών υποδομών.

 • Κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου Δήμου Καρδίτσας με προϋπολογισμό 188.500€.

 • Αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων ύψους 120.000€.

 • «Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαμά» προϋπολογισμού 50.000€.

 • Χρηματοδότηση τεσσάρων μελετών για αθλητικά έργα του Δήμου Παλαμά προϋπολογισμού 271.094€.

 • Ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας ύψους 120.000€.

Δημιουργήσαμε στην περιοχή μας μια από τις τρεις «Σχολές Προπονητών Βόλεϊ» που λειτουργούν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Ενεργήσαμε καταλυτικά για την παράδοση του στρατοπέδου «Λουμάκη» στο λαό και τον Δήμο της Καρδίτσας, εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον μεγάλο πάρκο – πάνω από 50 στρέμματα μέσα στην πόλη. Προβλέπεται η δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Καρδιτσιωτών.

Επιπλέον όσον αφορά στον τομέα του πολιτισμού:

 

Έργο που διεκδικήσαμε με επιμονή και κερδίσαμε, ήταν η μετατροπή της «Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» Καρδίτσας σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο. Θέσαμε το θέμα στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία, συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια, εργαστήκαμε από κοινού με τον κ. Βασίλη Μπρακατσούλα – ο οποίος έκανε δωρεά τη μελέτη και την επικαιροποίησή της στον Δήμο Καρδίτσας – και εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 3 εκατ. €, υπογράφηκε πρόσφατα και σύντομα θα υλοποιηθεί.

Εκδηλώσαμε το έντονο ενδιαφέρον μας για τις βιβλιοθήκες της περιοχής μας. Πετύχαμε την ένταξη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας στο πρόγραμμα «Εθνική Ψηφιακή Πολιτική», προκειμένου να εξασφαλίσουμε την  Ψηφιακή τους Αναβάθμιση.

Δημιουργήσαμε συλλογές βιβλίων σε 5 σχολεία του νομού και συμβάλαμε στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας.

Το ενδιαφέρον μας επεκτάθηκε στη λειτουργία και τις διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς η ΕΒΕ αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό, στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι βιβλιοθήκες της χώρας.

Η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου, ως μέλος της επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, πέρα από την ενίσχυση των δεσμών μας με την Ομογένεια και την στήριξη των Ελληνικών Σχολείων του Εξωτερικού, συμμετείχε επίσης στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας»,  που εδώ και δυο χρόνια τιμά τον απανταχού Ελληνισμό και όλους τους πολίτες του κόσμου που σέβονται την αξία και την προσφορά των Ελλήνων στα γράμματα και τις τέχνες.

Αναλυτικότερα:

 • Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 09/10/2018

Δελτίο Τύπου 13/02/2017

 • Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και χρηματοδότηση ύψους 120.000€ από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, με την οποία ο Δήμος Σοφάδων προχωρά στη βελτίωση της λειτουργικότητας του Δημοτικού Σταδίου Σοφάδων, με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα:

Δελτίο Τύπου 10/01/2018

 • Προγραμματική σύμβαση, για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Παλαμά» προϋπολογισμού 50.000€ που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο αθλητισμού. Παράλληλα κατατέθηκαν και τέσσερις μελέτες για έργα προϋπολογισμού 271.094€:

Δελτίο Τύπου 16/03/2017

 • Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου εξέφρασε  την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας (ΣΠΑΚ) να δημιουργηθεί Σχολή Προπονητών στο Νομό μας:

Δελτίο Τύπου 07/11/2016

 • Παραδόθηκε το στρατόπεδο «Λουμάκη» στο λαό της Καρδίτσας:

Δελτίο Τύπου 22/05/2017

 • Η «Παλιά Ηλεκτρική» μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού:

Δελτίο Τύπου 28/06/2017

 • Η Ψηφιακή Αναβάθμιση των Βιβλιοθηκών Καρδίτσας εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εθνική Ψηφιακή Πολιτική»:

Δελτίο Τύπου 18/06/2018

 • Επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: «Διαδικασίες μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.)»:

Δελτίο Τύπου 18/07/2016

Για ένα νέο, δίκαιο και βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο!!!

Για να έχουν όλοι δουλειά!!!

Για να παραμείνουν οι νέοι, τα παιδιά μας στον τόπο μας!!!

Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου

bottom of page