top of page

"Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε… όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος!"

3 Ιουλίου 2015

Άρθρο για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στις σειρήνες του τρόμου που καλλιεργούν οι δανειστές και τα εγχώρια συμφέροντα τους. Ρίχνουμε στην κάλπη ένα ηχηρό ΟΧΙ που σημαίνει τέρμα  στην διαρκή εξαθλίωση, την ανεργία την φτώχεια.

Δεν μας αξίζει και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του χθες, αυτοί  που δημιούργησαν το χρέος και οφείλουν να λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό και στην ιστορία, μας καλούν εν χορώ να ψηφίσουμε ναι υπερασπιζόμενοι δήθεν την Ευρώπη.

Δεν υπερασπίζονται την Ευρώπη ούτε την χώρα μας. Υπερασπίζονται τα ιδιωτικά τους συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που υπηρέτησαν τόσα χρόνια.

Αυτοί που μας λένε να ψηφίσουμε ναι, τα τελευταία τριάντα  και πλέον χρόνια μείωσαν την συμμετοχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο ΑΕΠ από 25% το 1980, σε 3,26% το 2010 και σε λιγότερο από 3% σήμερα.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι την περίοδο από το 2009 έως το 2013, μειώθηκαν τόσο ο συνολικός αριθμός των εκμεταλλεύσεων της χώρας όσο και η χρησιμοποιούμενη γεωργική έκταση.  Αν συνυπολογίσουμε και τα αγροτεμάχια που έχουν μετατραπεί σε προσημειωμένα ακίνητα που μπορεί να κατασχεθούν και να πλειστηριαστούν, η ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού τομέα δεν έχει πλέον γυρισμό.

Αν συνυπολογίσουμε  το νέο φορολογικό καθεστώς που μας προτείνουν οι δανειστές να  υπαχθούν όλοι οι αγρότες, μαζί με την αύξηση όλων των εξόδων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ενέργεια) στην γεωργική παραγωγή, ο αγρότης θα βρεθεί απέναντι σε ένα τραγικό και πλήρες αδιέξοδο.

Τρομοκρατούν τους αγρότες με τον δήθεν κίνδυνο διακοπής των αγροτικών επιδοτήσεων. Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα τηρείται κανονικά.

Ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από το δημοψήφισμα η συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε.   και η ενίσχυση των αγροτών. Γιατί και οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισπράττουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, επειδή ακριβώς όλες ανήκουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ανεξάρτητα απ’ την ευρωζώνη.

Εδώ και έξι μήνες η ελληνική κυβέρνηση, δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει την  εντολή που έδωσε ο Ελληνικός λαός  στις 25ης του Γενάρη.

Μ’ αυτή την εντολή πορευόμαστε εδώ και έξι μήνες , για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την δυσχερή τους θέση μετά από 5 χρόνια μνημονικών πολιτικών προχώρησε σε μέτρα στοιχειώδους ανακούφισης. Η κυβέρνηση μείωσε στο μισό την προκαταβολή φόρου για τους αγρότες, καθιέρωσε το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επενδύσεις και στην πλήρη εξαίρεση των αποζημιώσεων από την φορολόγηση.

Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στην εξαθλίωση των αγροτών, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των νέων. Λέμε ΟΧΙ στα απάνθρωπα μέτρα λιτότητας.

Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ στον εκβιασμό ότι θα βγούμε από την ΕΕ. Ας σταματήσουν τα ψέματα. Από τον καταστατικό χάρτη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συνθήκης της ΕΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ούτε οικειοθελής αποχώρηση. Η συμμετοχή είναι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ (άρθρο 50, παρ 1 και άρθρο 3 παρ. 4 ΣΕΕ) - (άρθρο 139-140 κεφάλαιο 8ΣΛΕΕ- 128 παρ. 1-126-136 παρ 3 ΣΛΕΕ).  Όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι ψεύτες.

Το ΟΧΙ είναι ο μόνος δρόμος του Ελληνικού λαού να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή του κυριαρχία.

Λέμε ΟΧΙ,  γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πούμε ΝΑΙ στη ΖΩΗ. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της Ελευθερίας, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης.

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ.

Τελευταία Νέα
bottom of page