top of page

Αριστερή Παρένθεση σε τρεις δόσεις

13 Νοεμβρίου 2016

Άρθρο στην εφημερίδα «Το Χωνί», της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου, βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Η κυβέρνηση Σαµαρά αυτό που έκανε τους τελευταίους µήνες του 2014 ήταν να βυθίσει την οικονοµία στην ύφεση. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού υπολογισμού για το Δεκέμβριο του 2014, φαίνεται ότι τα έσοδα κατέρρευσαν και οι δαπάνες αφέθηκαν. Αποτέλεσµα ήταν να καταλήξει το πρωτογενές πλεόνασμα της οικονοµίας στο -3,067 δισ. Ευρώ, κάτω από το στόχο της συµφωνίας στο τέλος του έτους.

(http://www.minfin.gr/sites/default/files/financial_files/Deltio_12_2014_prosorino.pdf)

 

Βάσει των παραπάνω η κα. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου παρενέβει δημοσιεύοντας στην εφημερίδα «Το Χωνί» της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016 το παρακάτω άρθρο.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ  ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το στρατηγικό αδιέξοδο της Ν.Δ. βαθαίνει κάθε μέρα που βρίσκεται εκτός εξουσίας. Γιατί οι δυνάμεις της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της διαπλοκής και της κοινωνικής αναλγησίας δεν αντέχουν χωρίς την καύσιμη ύλη του δημοσίου χρήματος. Και είναι ακριβώς αυτή η επιδίωξή τους, δηλαδή η ανακατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας. Θα μπορούσε, με άλλα λόγια, να πεί κανείς ότι τα ιδεολογήματα – ακόμη και αυτό του νεοφιλελευθερισμού – είναι απλώς ένα φύλο συκής γι’ αυτούς.

Είναι γι’ αυτό που ο Σαμαράς, πρώτος επινόησε την αριστερή παρένθεση και δεν παραιτείτο μέχρις ότου συνετρίβη στο δημοψήφισμα. Πούλησε success story, βγήκε τάχα στις αγορές, δεν έκλεισε την αξιολόγηση,  παρουσίασε ψευδή εικονικά πλεονάσματα και ανάπτυξη και ναρκοθέτησε επιμελημένα τη χώρα ενόψει της βέβαιης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, με την πλάτη στον τοίχο και να «πέσει» το αργότερο τον Απρίλη του 2015.

Τη σκυτάλη πήρε ο νεόκοπος αρχηγός, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος περίμενε την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία τον Μάϊο του 2016 ως ανταμοιβή για την υπονόμευση της πρώτης αξιολόγησης της συμφωνίας του καλοκαιριού. Ήταν η δεύτερη απόπειρα να βάλουν το ΣΥΡΙΖΑ σε παρένθεση. Απέτυχε οικτρά. Συνεχίζει με την τρίτη απόπειρα, υπονομεύοντας συστηματικά τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Συνεχίζει να υποτάσσεται στους καναλάρχες ελπίζοντας να επιστρέψει η χώρα στην ανομία και στο καθεστώς ιδιοποίησης του δημόσιου πλούτου από κουμπάρους και ημετέρους. Ταμπουρώνεται  προσχηματικά μαζί τους  πίσω από την άδικη απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι άδικη ακριβώς γιατί δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν συγκροτείται εξαιτίας της Ν.Δ. Το αδιαπέραστο τείχος της ισχυρής πολιτικής βούλησης του ΣΥΡΙΖΑ και της λαϊκής απαίτησης για εξάρθρωση της διαπλοκής, θρυμματίζει και αυτό το στρατήγημα του κ. Μητσοτάκη. 

Οι παρενθέσεις δεν τους βγαίνουν. Καλά θα κάνουν να ασχοληθούν στα σοβαρά με το μεγάλο Χ  που τους φιλοδώρησε κατ’ επανάληψη ο ελληνικός λαός. Και ας αναλάβουν, επιτέλους, τις θεσμικές ευθύνες που τους αναλογούν μέχρι τις εκλογές του 2019.

Τελευταία Νέα
bottom of page