top of page

Συνάντηση με τον διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης

12 Ιουλίου 2017

 

 

 

Μέλη αποστολής της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης επισκέφθηκαν την Αθήνα και συναντήθηκαν με τον διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δρ Φίλιππο Τσιμπόγλου ο οποίος τους ξενάγησε στους νέους χώρους της βιβλιοθήκης όπου θα μετεγκατασταθεί, σε λίγο καιρό, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την αποστολή, που συνόδευσε η Βουλευτής του Σύριζα και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Νίκος Παπαστεργιάδης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας να ανοίξει τις πόρτες της στα μέλη της Κοινότητας μέσω της νέας βιβλιοθήκης που θα δημιουργήθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Μεταξύ άλλων, με ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα μπορούν τα μέλη της κοινότητας να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους νέους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης και γενικότερα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ συζήτησαν με τον κ. Τσιμπόγλου τις δυνατότητες συνεργασίας με την βιβλιοθήκη των αποδήμων, που θα δημιουργήσει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.


Ο κ. Τσιμπόγλου δήλωσε πως θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην νέα πρωτοβουλία της Κοινότητας, είναι ανοιχτός σε νέες συνεργασίες, ενώ παρείχε πληροφορίες για αρκετά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου θα μπορεί να συμμετέχει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης μέσω της βιβλιοθήκης και των ελληνικών σχολείων εκεί.

Τελευταία Νέα
bottom of page