top of page

Τελετή βράβευσης αριστούχων αποφοίτων Λυκείων από τη EUROBANK

12 Ιανουαρίου 2018

 

 

 

Η κα Χρυσούλα Κατσαβριά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο για τη τελετή βράβευσης από την Eurobank των αριστούχων αποφοίτων Λυκείων των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, βραβεύθηκαν οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η κα Κατσαβριά απηύθυνε το παρακάτω χαιρετισμό:

"Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.

Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην τελετή βράβευσης των Θεσσαλών αριστούχων αποφοίτων Λυκείων, που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017. 

Επιτρέψτε μου, πριν απ’ όλα, να  συγχαρώ τη Eurobank για την υλοποίηση του προγράμματος «η μεγάλη στιγμή για την παιδεία», καθώς το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να στηρίξει την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αξίζει να βρεί μιμητές, προκειμένου αυτό που λέγεται «εταιρική κοινωνική ευθύνη» να αποκτήσει σημασία μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο της μικτής οικονομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, είτε της ιδιωτικής, είτε της δημόσιας, είτε της κοινωνικής.

Το παράδειγμα της Eurobank δείχνει ότι η οικονομία υπάρχει για την ίδια την κοινωνία, γεγονός που κάποιοι, σκόπιμα και ιδιοτελώς, θέλουν να ξεχνούν. Δείχνει επίσης, ότι η μόρφωση και η εκπαίδευση είναι βασικός αναπτυξιακός συντελεστής, που μπορεί να απογειώσει την πατρίδα μας και να την οδηγήσει στη δίκαιη ανάπτυξη.

Ήδη διαφαίνονται ισχυρές προοπτικές ότι η χώρα μας βγαίνει από το σκοτάδι των μνημονίων και της επιτροπείας των δανειστών. Το βεβαιώνουν όλοι οι έγκυροι - εγχώριοι και διεθνείς - φορείς, μεταξύ των οποίων και η Eurobank με τις αναλύσεις των στελεχών της.

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, το οποίο είναι στο χέρι μας να κατοχυρώσουμε και να εγγυηθούμε, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, εκείνα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Θέλω όμως να συγχαρώ όλα τα παιδιά και το καθένα ξεχωριστά, εσάς που διακριθήκατε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Θέσατε  υψηλούς στόχους και δώσατε τον πρώτο σημαντικό αγώνα της ζωής σας. Εύχομαι να συνεχίσετε την ίδια επιτυχημένη πορεία ως ακαδημαϊκοί πολίτες σε όλη την διάρκεια των σπουδών σας αλλά και στη μετέπειτα ζωή σας.  

Η Πολιτεία προσπαθεί να δημιουργήσει τις καλλίτερες συνθήκες με την ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την έρευνα. Με την καλλίτερη οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Με την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τον προσανατολισμό στην υψηλή ποιότητα και την αποτελεσματική διασύνδεση με την οικονομική και την κοινωνική πραγματικότητα.

Θα έλεγα πως «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο». Όπως δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για «brain drain» ούτε για χαμένες γενιές.

Καλλίτερα όμως να το πω αλλιώς. Με τα λόγια του ποιητή:

«Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία. Πάρτε μαζί σας νερό»

Και, επιτρέψτε μου, ταπεινά, να προσθέσω: νερό είναι η παιδεία μας.

Να είσθε όλοι καλά, πάντα αισιόδοξοι, δυνατοί και χαμογελαστοί.

Σας ευχαριστώ"

Τελευταία Νέα
bottom of page